Go North

’s Morgens regent het nog even, maar het klaart al snel op. We doen rustig aan en internetten nog wat. Om 11 uur vertrekken we naar het noorden. De weg is weer prachtig langs de kust. Bij Arches Provincial Park bekijken we de natuurlijke bogen pal voor de kust. Verderop is Port-au-Choix.

We lunchen eerst in de bus en bekijken daarna de National Historic Site. De film wordt speciaal voor ons gestart. Verder zijn er opgegraven gereedschappen van oorspronkelijke volkeren te zien. Klein kijkje, maar prima om even de benen te strekken. In het plaatsje doen we ook nog even boodschappen bij de buurtsuper. Een lekkere grote Walmart kun je hier wel vergeten, maar de koelkast is weer vol.

Met nog een uur rijden zijn we bij Flower’s Cove. Inmiddels is de mist van zee over het land gerold. Hier zijn Thrombolites te zien, dat zijn resten van één van de oudste eencellige levensvormen ter wereld. Heel bijzonder en maar op 2 plaatsen ter wereld te zien; hier en in Australië. Toeval wil dat wij op beide plaatsen geweest zijn, dus zijn wij wel thrombolite kenners (je ziet overigens een soort rots in zee). We gaan zo lekker met rijden, dus besluiten we door te gaan naar vrijwel het noordelijkste puntje van Newfoundland. Onderweg trekt de mist weer op en het landschap is weer prachtig. In Pistolet Bay Provincial Park vinden we een mooi plekje. Even een wasje draaien en lekker buiten zitten met een kampvuurtje. Pas om half 11 gaan we naar binnen. Heerlijk. Maar voor het slapen nog wel even op muggenjacht in de bus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s