Gros Morne Western Brook Pond

’s Morgens checken we als eerste onze reparatie aan de dieseltank; helemaal droog. Het is al heerlijk weer, dus gaan we vroeg op pad. In Rocky Harbour eerst maar even vol tanken, om te kijken of onze reparatie het dan ook houdt. Daarna zoeken we het motel waar je kaartjes voor de boot op Western Brook Pond kunt boeken.

Nog 2 plekken vrij voor de boot van half 1, dus die nemen we. In Rocky Harbour doen we nog een poging tot boodschappen, maar veel meer dan wit brood en bier hebben ze niet. Je vraagt je af hoe de locals dan aan boodschappen komen, want er zitten weinig andere plaatsen in de buurt. We rijden een klein half uurtje naar de parkeerplaats, die al aardig vol is. Dan drie kwartier hiken en we zijn bij de opstapplaats van de boot. We lunchen op het terras met zelfgesmeerde boterhammen. Het is goed heet in de zon. Met zeker 60 man stappen we op een kleine boot, die een groot meer op vaart. Het zijn fjorden, maar dan landinwaarts. Enorme hoge bergen en rotsen met hier en daar een waterval. Erg mooi en prima dag hiervoor. Na 2 uur zijn we weer terug bij de steiger.

Iedereen die op de boot zat loopt terug naar de parkeerplaats. Wij praten nog even met een man uit Quebec, die we eerder al eens gesproken hadden. Hij is fan van onze bus. Bij de parkeerplaats geven we hem de toegangskaarten voor Cape Breton NP in Nova Scotia; wij hadden ze eerder van iemand gekregen, maar hebben een jaarkaart voor alle nationale parken. Altijd leuk om iemand hiermee blij te maken. Iets naar het noorden checken we in bij Shallow Bay. Volgens de ranger de mooiste camping van het park, maar met de meeste muggen. We kijken nog even bij zee, nadat we wat gedronken hebben. Net op tijd terug voor een onweersbui, met de zijdeur open en de luifel een stukje uit. Na de bui komt er een vrouw richting onze bus gelopen. Ze is Nederlands en reist met haar man elk jaar 9 maanden. Wij hadden hen niet als Nederlands herkend, want ze rijden met Amerikaanse kentekenplaten. We kunnen nog buiten eten, maar zodra het schemert gaan we naar binnen. De muggen prikken gewoon door je broek heen. Morgen weer een stuk naar het noorden rijden. Gros Morne was prachtig. En de dieseltank zelf maken is natuurlijk ook te gek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s