Gros Morne Tablelands & Berry Hill

Het eerste dat we doen als we wakker worden is de lekbak onder de dieseltank checken. Helaas is de kauwgom met duct-tape pleister geen permanente oplossing, want er staat een behoorlijke plas diesel in. Dus schieten we een beetje op, onbijten we snel in de zon en vertrekken nog voor 9 uur. Naar Woody Point, waar een garage is.

De monteur loopt mee en kijkt onder de bus. Hij heeft het meteen over tank eraf halen en lassen en hij kijkt er moeilijk bij. We beginnen zelf over epoxy, dat hadden we gisteren op internet gelezen. Dat zou ook kunnen volgens de monteur. Hij gaat even checken of de leverancier dat toevallig vandaag komt brengen, maar komt al terug met een doosje vanuit de voorraad. Helemaal goed. Hij legt met zwaar Newfoundlands accent uit hoe het werkt, maar samen begrijpen we het wel. Klusje voor vanmiddag. Eerst maar even een koffie zetten bij het visitor center. Daarna doen we een hike van een uur door een rotsachtig landschap van Tablelands. Het schijnt geologisch heel bijzonder te zijn, omdat het eruit ziet als de oceaanbodem. Maar hier is het omhoog gestuwd bij het botsen van de tectonische platen. Voor ons is het gewoon een mooi maanlandschap, met stroompjes erdoorheen en sneeuw op de top.

We lunchen weer aan een picknicktafel bij het visitor center en pikken nog even internet op. Daarna rijden we richting Rocky Harbour, naar een ander gedeelte van het park. Redelijk vroeg in de middag zijn we bij de camping, waar we onze plek meteen tot werkplaats ombouwen. De bus tegen een heuvel op, matje ernaast en alle benodigdheden op de picknicktafel. Na schoonmaken, schuren en kneden van de twee-componenten-epoxy (het lijkt wel een kneedbom), plakt het goedje op de al eerder gelaste plek. Met een uur moet het hard zijn. Dus ruimen we op en doen we ondertussen een hike rond Berry Hill Pond. Prachtig is het hier, weer heel anders dan vanmorgen. We zien nog een mink. Na een uur zijn we terug bij de bus; het reparatiespul is keihard en voelt droog aan. Dus zetten we de bus andersom, zodat er wat druk op de gerepareerde plek staat. We zitten lekker lang buiten en Lesley stookt een kampvuurtje. Af en toe even voelen of de tank nog droog is. En tot nu toe is dat het geval. Morgen tanken we vol, kijken of ie het dan ook houdt. Fingers crossed.

{flickr photo=20305236991}

Glaasje Moose Joose voor de automonteurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s