Gros Morne Lookout Trail

Hoera, als we wakker worden schijnt de zon. Voor het eerst sinds tijden ontbijten we weer buiten. Nadat we betaald hebben voor de camping, rijden we om 10 uur weg. We gaan eerst naar het Discovery Center van Gros Morne National Park. De weg er naar toe is spectaculair; fjorden met hoge bergen, helder blauw water en in de verte sneeuw op een rotspartij.

We halen even een kaart en een boekje van dit park. Daarna zetten we koffie op het parkeerterrein en internetten we aan een picknicktafel. Opeens zien we een plasje diesel onder de bus. O, o, een lek. Dat hadden we in Nederland ook al, maar was verholpen. Vandaag is het zondag, dus zijn de garages gesloten. Nu schijn je dat te kunnen verhelpen met en stukje zeep. Wij hebben alleen vloeibaar spul. Ook de winkels zijn dicht, maar bij een hotel krijgen we een stukje zeep mee. Op een rustig parkeerterrein ligt Gerhard onder de bus met zeep en duct-tape. We zetten een lekbakje eronder en gaan na de lunch hiken.

We doen de Lookout Trail, naar een uitzichtpunt boven de fjorden. Wow, geweldig, wat een een uitzicht met prachtig weer. Met 2 uur zijn we terug bij de bus. Er zit toch diesel in het lekbakje. Dus ligt Gerhard opnieuw onder de bus, opnieuw zeep erop en nu ook kauwgom. De bijdrage van Lesley bestaat uit het aangeven van de spullen, zoals een operatiezuster, en als een gek 8 stukjes kauwgom kauwen. Duct-tape erop en rijden maar. We gaan naar een camping in het park bij Trout River. In het plaatsje checken we of we een garage zien, maar die zit hier niet. Inmiddels rollen de wolken over de bergen, maar het blijft droog. Op de camping controleren we de kauwgom-pleister en die lijkt het te houden. We kunnen nog buiten eten, maar nu wordt het fris. Morgen eerst maar eens een garage opzoeken. Maar wat een lekkere dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s