New World Island

We hadden we de wekker gezet, maar blijven nog een uurtje liggen. Het is bewolkt en miezert buiten. Eenmaal ingepakt rijden we even langs het visitor center van Terra Nova NP. Hier is een touch tank; een grote waterbak met aaibare zeedieren. Altijd leuk. Een klein stukje verderop parkeren we voor een hike.

Niet echt mooi weer om te wandelen, maar we willen toch wat zien. Het pad is smal en behoorlijk modderig. Het eindpunt moet prachtig zijn als je wat kunt zien; wij turen door de mist naar de overkant en eten een fruitje. Onderweg komen we best wat mensen tegen en er wordt al gevraagd of wij de Nederlanders zijn. Verderop schijnt nog een Nederlandse te lopen, die met haar Engelse echtegenoot op bezoek is bij familie. We komen ze inderdaad tegen en maken even een praatje. Na twee uur zijn we terug en eten we een late lunch in de bus. Toch wel even lekker te lopen, ondanks de regen.

We gaan weer een stuk rijden. Eerst naar Gander waar we boodschappen doen. Daarna gaan we verder naar New World Island. Het is altijd afwachten hoe ver we komen. Afstand zegt niet zoveel, het ligt vooral aan de conditie van de weg. We stoppen bij Dildo Run Provincial Park (ja, zo heet het echt). Het is droog en lijkt hier iets warmer, dus zitten we buiten met de kragen op. Laat in de middag komt de zon nog even door, dus zetten we de stoeltje nog even aan de overkant van het pad. We eten toch maar binnen. Als Lesley na de afwas de vuilnis in de afvalbak doet staat er opeens een hond naast haar. Het lijkt een soort husky, maar we zien geen baasje, dat is wel vreemd. En er zijn coyotes in Newfoundland; dus we denken nog dat we die misschien niet herkend hebben. De ranger komt toevallig langs en bij navraag blijkt het Lucky, de buurthond “part husky, part something else”. Gelukkig maar,want dat zou iets te dichtbij zijn voor wildlife. Die ranger zal ook wel gedacht hebben; die toeristen weten niet eens het verschil tussen een hond en een coyote.

{flickr photo=19581601123}

Touch Tank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s