Brigus to Trinity Bay

’s Morgens is een graafmachine al aan de gang op de bouwplaats naast onze site, maar er wordt geen lawaai gemaakt. Rond 10 uur zijn we weg richting Brigus. Dit is een vissersdorpje waar een bekende Canadese poolreiziger woonde. Zijn ouderlijk huis bezoeken we. Eerst uitleg van de plaatselijke werkstudent en dan samen door het huis.

Altijd leuk om oude troepjes te bekijken. Daarna lopen we een rondje door het schattige plaatsje. We zien een paar andere toeristen, maar verder is het er opvallend rustig. We rijden nog even door naar Cupids en verderop naar Harbour Grace. Hier ligt een in 1967 gestrande boot in de haven. I.p.v. deze te verwijderen kozen de inwoners ervoor ‘m te laten restaureren. Dus ligt er een oude roestige schuit; quirky. We lunchen met zicht op de boot in de bus met de schuifdeur open; het is net even te koud om buiten te zitten.

Na de lunch rijden we naar Bristol’s Hope, op jacht naar een ijsberg. Aan de noordkant van Newfoundland drijven ijsbergen voorbij, die vanaf Groenland op drift raken. Eigenlijk zijn we aan de late kant, want het ijsbergseizoen is in juni. Maar gezien de slechte lente die ze hier hadden, bestaat er misschien nog een kans. Via icebergfinder.com hadden we gezien dat er hier een growler (= kleine ijsberg) gespot is een paar dagen geleden. Dus rijden we een achteraf weg, navigerend op de Google-maps kaart. We komen steeds dichterbij de punt van het schiereiland. Helaas is het laatste stuk een privé weg. Dus keren we om en proberen we het aan de andere kant van de baai. Het eilandje waar de ijsberg zou liggen zien we hier heel duidelijk. En ook iets wits … maar met de verrekijker erbij blijkt het een bootje te zijn. Deze ijsberg is gesmolten, volgende keer beter.

’s Middags rijden we nog 2 uur om een beetje meters te maken op dit grote eiland. We vinden een camping bij Charleston. Weer een vage tent met een chagrijnige tiener die ons incheckt en douche en toilette op hike-afstand. We zitten nog even buiten, terwijl de was draait, maar het is fris en er valt nog een spettertje regen. Nu kijken we de was droog in de bus, terwijl de generator van de buren loeit. En we doen nog even een dansje in het gangpand van de bus tijdens de afwas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s