Signal Hill

Als we opstaan merken we meteen dat het een paar graden warmer is, ook al is het nog wel bewolkt. Zodra de bus is ingepakt gaan we eerst even boodschappen doen voor de komende dagen. Daarna rijden we naar Signal Hill, een heuvel aan zee waar de afgelopen 400 jaar veel om gevochten is.

Bij het visitor center bekijken we de film, die speciaal voor ons gestart wordt. Weer buiten lunchen we in de bus, waarna we via de North Head Trail langs de kust hiken. We komen veel sporters tegen die dit al rennend doen in tegengestelde richting. Best link, want het pad loopt over rotsen, die steil naar beneden lopen. Wij hebben alle tijd om de mooie doorkijkjes te bekijken. Opeens breekt de zon door, lekker. Het pad komt uit bij de haven waar gekleurde huisjes tegen de rots zijn gebouwd. Hier vinden we een pad weer omhoog. Leuke trail.

We laten St Johns achter ons en rijden ruim een uur. We hebben een folder met daarin campings aangegeven. Handig, want het zijn er niet veel. Bij het inchecken blijkt deze camping aan een soort bouwplaats te liggen. Weinig pittoresk, maar de zon schijnt en we staan op de achterste plek, dus lekker privé. Campings zijn hier heel anders dan in Nova Scotia. Het lijkt wel of ze niet echt zijn ingesteld op rondreizende kampeerders, meer op mensen met een seizoensplaats. Het maakt wel dat het telkens weer een verrassing is wat we aantreffen. En met je eigen huis op wielen heb je niet veel nodig. We kunnen weer lekker buiten eten, dat is wel het echte kamperen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s