Rocks & Titanic

We blijven vanmorgen nadat de wekker is gegaan nog even liggen, lekker warm. Het is bewolkt en miezerig. Na 11 uur zijn we pas weg. We gaan naar het Johnson Geo Center, een geologie museum. Normaal gesproken zijn we allebei niet zo erg geinteresseerd in rotsen en bodemsamenstelling. Maar dit museum is erg leuk.

Introductiefilm met special effects en 3-D van James Cameron over zijn avontuur naar de diepte van de oceaan. Al snel hebben we door dat we niet, zoals we dachten, met een paar uur klaar zijn. De kaartjes zijn de hele dag geldig, dus kunnen we later terugkomen. In de bus lunchen we, waarna we de heuvel af lopen naar het centrum. Vandaag is hier de Gay Pride Parade. We halen een koffie en gaan langs de route staan. Om 2 uur begint het en het valt op dat er meer mensen meelopen in de optocht dan aan de kant staan. Het is niet zoals in Nederland een extravagante show; vooral regenboogvlaggen en organisaties voor homo-rechten. Leuk om even mee te pikken.

We lopen weer de heuvel op naar het museum. Er is een interessante tentoonstelling over de Titanic en waarom deze gezonken is. Een medewerker vertelt erbij, heel interessant. Daarna bekijken we de geologie afdeling, vooral gericht op Newfoundland en Labrador. Het hele museum is uitgehakt uit de rotsen van Signal Hill. Het schijnt de oudste rotspartij ter wereld te zijn. Er staan plantenspuiten met water, zodat je de rotsen nat kunt maken om beter te bekijken. We blijven tot sluitingstijd. Daarna terug naar de camping, koken en relaxen. De zon komt al een beetje door de wolken, dus we hebben goede hoop op beter weer. Nu is het wel fris in de bus; Lesley zit binnen met de Himalaya-muts op.

{flickr photo=19852077100}{flickr photo=19852013180}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s