Cape Spear

Na het ontbijt gaan we hiken in het provincial park. Via een trail kun je naar La Manche, een vissersdorpje dat verwoest is tijdens een storm in 1966. Alleen wat fundamenten van de huizen staan er nog. Inmiddels is er wel een nieuwe hangbrug voor de East Coast hikers. Mooie plek. Met 1,5 uur zijn we terug bij de bus. 

Om te douchen verzetten we de bus maar weer, want er is maar 1 gelegenheid op het andere deel van de camping. Geparkeerd bij de douches is er veel interesse in de bus. Gerhard krijgt allemaal tips voor Newfoundland en Quebec; een toerist uit Montreal raakt maar niet uitgepraat. En dat terwijl hij net uit de douche met korte broek en t-shirt buiten staat met 10 graden. Lekker fris. We rijden daarna via de kust naar Cape Spear. Hier staan 2 vuurtorens en resten van bunkers uit WOII. We lunchen in de bus op het parkeerterrein en zien in zee alweer de walvis-pufjes gevolgd door een rug. Hier verder dan gisteren, maar het blijft prachtig. We bekijken de vuurtoren en doen een korte hike langs de kust. Dit is het meest oostelijke punt van Noord Amerika, dus staat er een bord met coordinaten. We zijn dichter bij Amsterdam dan bij Vancouver in West Canada. Wat een enorm groot land.

’s Middags zoeken we in St John’s een koffietent op voor internet en om op te warmen. Daarna rijden we naar de camping net buiten de stad. We zijn er rond 4 uur en besluiten we naar de film te gaan. Dat bedenken meer mensen, de bioscoopzaal is goed vol. We gaan naar Minions, erg lachen. Weer buiten gaan we dan maar bij McDonald’s eten. Voor het eerst deze reis fastfood. Weer terug op de camping zetten we koffie. Het lijkt wel winter. Lesley komt bij de toiletten al iemand tegen met een bontmuts en dikke wanten. De toiletten zijn zo ver, dat we een fiets klaargezet hebben. En de Himalaya-muts met flapjes is opgezocht; vannacht mogelijk nachtvorst. Morgen is er nog 1 koude dag voorspeld, dus even doorbikkelen. Het koude weer draagt wel bij aan het gevoel dat we aan het eind van de wereld zijn. Of zoals iemand eerder tegen ons zei: we zijn niet aan het eind van de wereld, maar vanaf hier kun je het wel zien.

{flickr photo=19822539639}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s