Castles and Gannets

Best aardig geslapen in de recliner-seats, beter dan in een vliegtuig. Rond half acht zijn we wakker, omdat andere gasten beginnen te praten. Eenmaal op halen we koffie en cornflakes. Terwijl wij ontbijten speelt de artiest van gisteravond alweer gitaar. We lopen nog wat rond op de boot, nu het droog is ook buiten. Precies om 10 uur kunnen we van boord in Argentia (met een half uur tijdsverschil t.o.v. Nova Scotia). Bij het vistor center zetten we nog een bakkie koffie en pakken we internet op. De weersvoorspelling verandert met de dag, dus het is handig dat dagelijks te bekijken en de plannen aan te passen. We rijden eerst naar Placentia, waar we Castle Hill National Historic Site bezoeken. Binnen is er een museum, daarna bekijken we de ruines met uitleg via een audioset. Mooi uitzicht op het plaatsje en vanaf het fort meteen de supermarkt gelokaliseerd m.b.v. de camera. Op het parkeerterrein pakken we spullen om te lunchen. We worden aangesproken door een stel uit Ontario met 2 dochters. Vier jaar geleden hebben zij ook een jaar gereisd, waaronder naar Zuid-Amerika. En voordat je het weet heb je weer een adres te pakken, terwijl we maar een minuut of 5 gekletst hebben. We lunchen aan de picknicktafel, met een vest aan warm genoeg.

Eerst doen we nog wat boodschappen, waarna we naar het zuiden rijden. Al snel trekt dikke mist vanaf zee het land op en het is meteen fris. Maar als we bij Cape St Mary’s aankomen is de mist net opgetrokken. Hier doen we een hike naar Bird Rock; een hoge rots met een Jan-van-Gent-kolonie. Onderweg staan er schapen te grazen. De vogels zijn prachtig. Er staat een enorm harde wind, dus ze zeilen voorbij. Omdat wij op een iets hogere klif zitten, kijken we op de vliegende vogels. Dat neemt niet weg dat we in de auto met de wetwipes nog even de jassen moeten poetsen. Wat een mooie plek. Op de kaart stond een camping ingetekend, maar die is er niet. Dus moeten we nog een behoorlijk eind rijden, door een fantastisch landschap. Nauwelijks plaatsjes, vlakke hooglandplateaus, dan weer langs de kust. De afstanden zijn hier enorm, dus we komen pas laat aan bij de camping. De eerste camping heeft geen douche- en toilettegebouw bij de sites, dus rijden we nog een stukje door. Nu staan we op een RV park met vooral seizoensplaatsen. Wij lijken de enige doorreis-gasten. Vreemde tent. Het is buiten inmiddels koud; men heeft een extreem koude zomer. Voor morgen 10 graden voorspeld met regen. We zien wel. Eerste indruk van Newfoundland is in ieder geval top.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s