Fortress of Louisbourg

Zoals voorspeld is het flink bewolkt. Om 10 uur rijden we weg van de camping, naar Louisbourg via de scenic route langs de binnenzee en met een kleine ferry. Door een onverharde weg te nemen snijden we een stuk af. Leuk om op de kaart te navigeren. Met iets meer dan 2 uur zijn we in Louisbourg.

Eerst even lunchen in de bus. Dan dikke vesten aan, want het is behoorlijk fris. We gaan hier naar een 18e eeuws Frans fort. Vanaf het visitor center met de shuttle bus. Het blijkt best groot te zijn en de verklede interpreters staan al bij de poort. Eerst bekijken we wat huizen; lekker opwarmen bij het haardvuur binnen. Inmiddels weten we al behoorlijk wat van de geschiedenis , dus zijn we niet zo snel verrast. In het fort is een tentoonstelling van de reconstructie van het fort in de jaren 60 te zien, gebaseerd op research en opgravingen. Destijds waren er in Nova Scotia veel werklozen vanuit de mijnen. Door het fort te herbouwen leerden de mijnwerkers een nieuw vak en hadden ze een baan. Buiten zijn we getuige van het afschieten van het kanon, met bijbehorend ceremonieel aan tromgeroffel. Ook wordt een dievegge door de stad geleid naar de schandpaal en wordt het vonnis voorgelezen, in het Frans en Engels. Leuk gedaan allemaal. We zijn er de hele middag bezig.

Een klein half uur rijden we naar Mira River Provincial Park. We hebben een mooie plek aan de rivier, maar het is te fris om buiten te zitten. Bij het inchecken vragen we altijd om een plek niet al te ver van het toilettegebouw. We willen hier een wasje draaien, dus dan is het helemaal handig niet te ver te hoeven lopen. Maar we hebben al eerder gemerkt dat onze opvatting van “niet te ver” iets anders dan die van Canadezen is. Wij noemen het nog net geen hike. De was hangt nog even buiten, maar halen we snel binnen, want inmiddels miezert en mist het. Vandaag geluk gehad met het weer, droog bij het fort. Morgen is 20 mm regen voorspeld, dus gaan we naar een museum. En morgenavond nemen we de boot naar Newfoundland. Zin in!

{flickr photo=19298707364}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s