Alexander Graham Bell

Vanmorgen worden we wakker in de mist en regen. Het lijkt de hele dag zo te blijven. Gisteravond hebben we de ferry naar Newfoundland geboekt voor vrijdag. Na een blik op de weersvoorspelling voor de komende dagen besluiten we deze te vervroegen naar woensdag. Met een telefoontje zo geregeld.

We rijden vandaag het laatste deel van de Cabot Trail. De hogere delen zijn behoorlijk mistig; mistlampen aan en turen naar tegenliggers en mogelijk overstekend wild. Daar waar de weg lager ligt kun je verder kijken. Bij een uitzichtpunt aan een strand zetten we koffie, maar we blijven binnen want het motregent behoorlijk. Bij een andere lookoff zien we zeehonden en een bald eagle. Rond 12 uur komen we aan in Ingonish Beach. Hier zit een door Lonely Planet aanbevolen restaurant. Hoewel het vroeg is, lusten we best wat. De special is Angle Hair Lobster; halve kreeft, scallops, krab, pasta. Heerlijk.

We rijden na de lunch in 1,5 uur naar Baddeck, via een slingerweg langs de kust. In Baddeck bezoeken we Alexander Graham Bell Historic Site, een museum over de uitvinder van de telefoon. Wat we niet wisten is dat hij zich met een heleboel andere uitvindingen bezig hield, van draagvleugelboten, vliegtuigen tot schapen fokken die tweelingen voortbrengen. En dat hij dove kinderen leerde praten. Interessant. Ook leuk om te zien dat kinderen zich verwonderen hoe een telefoon met een draaischijf werkt. Even verderop checken we in op een camping die gerund wordt door Duitsers. Het regent nog steeds, dus we zitten binnen te skypen en daarna te lezen. En altijd kijken we ervan op hoe snel zo’n avond voorbij gaat. Ook de dagen vliegen voorbij, ongeacht het weer. Time flies when you’re having fun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s