Cape Breton Highlands

Om half 7 gaat de wekker, maar omdat het regent draaien we ons nog een keer om. Anderhalf uur later is het wel droog. Rond 10 uur rijden we weg. Nog even proberen we te internetten bij het visitor center, maar dat lukt niet. Dus gaan we de Cabot Trail op, een mooie kronkelende weg langs de kust, over de bergen.

Onderweg stoppen we bij uitkijkpunten en zetten we een bakkie koffie. Voor een paar kilometer nemen we een lifter mee; een jongen uit Montreal met een rugzak. Bij de Skyline trail zetten we hem af. Wij gaan hier hiken. Het lukt vast een lift te krijgen vanaf hier, want er staan ontzettend veel auto’s. Dit is de popolairste hike in het park. Maar eenmaal op pad valt de drukte wel mee. Met een uur lopen zijn we bij een boardwalk bovenop de klippen met prachtig uitzicht. We turen over de zee, maar zien geen walvissen. Veel mensen lopen dezelfde route terug, maar wij maken het rondje af. Nog minder mensen hier en een ruiger pad door een bos en over een plateau. Opeens zien we 2 echtparen stil staan en gebaren. Elanden! Een kleine en verderop de moeder. Geweldig. En erg dichtbij; maar goed dat die andere toeristen nog dichterbij staan voor het geval moeder-moose kwaad wordt. De moeder laat zicht nauwelijks zien; tussen de bomen zie je alleen een enorm gevaarte bewegen. Het jong staan vooraan in het hoge gras. Uiteindelijk loopt de moeder weg het bos in en het jong volgt. Wow!

Na bijna 3 uur hiken zijn we weer bij de bus. We pakken nog wat uitkijkpunten onderweg mee en rijden dan het park uit aan de noordkant. Hier vinden we een camping aan de kust, waar we later in de middag inchecken. Het is te fris om buiten te zitten, want inmiddels is het behoorlijk bewolkt. Bij de Rec Room, een houten schuur met een paar tafels en een biljart, gaan we even internetten. We eten in de bus en zitten lekker te lezen. Morgen gaan we weer door dit nationale park, dan aan de westkant. Benieuws wat we dan zien. Vandaag was in ieder geval top.

{flickr photo=19656932579}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s