Ceilidh

’s Morgens doen we eerst een korte hike in het Provincial Park. Na de koffie pakken we in en kijken we even bij St. Peter’s Canal, een kanaal dat de oceaan met een grote binnenzee verbindt. De medewerker van Parks Canada vertelt er graag over. Na internetten bij het visitor center gaan we rond 1 uur uiteindelijk weg.

We rijden een scenic route langs de Bras d’Or Lake. Door kleine plaatsjes, waar veel huizen te koop staan. Bij een strandje parkeren we om te lunchen. Langs deze route zouden Bald Eagles te zien zijn; en inderdaad zien we er twee zweven, hoog in de lucht. De weg is zo rustig, je kunt gewoon even de auto aan de kant zetten om te kijken.

Het doel vandaag is Mabou, waar veel mensen van Schotse komaf wonen. Als we het dorp in rijden zien we de camper van de Nieuw Zeelanders, die we eerder in New Brunswick en PEI ontmoet hebben. We praten even bij en besluiten achter elkaar naar de camping in Mabou te rijden. Die blijkt vol te zijn, vanwege het weekend en een fietswedstrijd die hier morgen is. Tien minuten verderop in Port Hood proberen we het opnieuw. De dame van de camping kiest Gerhard uit om mee te rijden op de ATV, om te checken of onze campers passen op de laatste 2 plekken. Dat lukt. Aan de picknicktafel bij John en Alison drinken we thee en wisselen we tips uit met de kaart op tafel. We gaan vanavond met z’n vieren naar de Red Shoe Pub om te eten en voor de ceilidh, schotse muziek. Wij krijgen een lift in hun pickup. De pub zit al helemaal vol, maar we hebben de mazzel dat 1 tafel net vrijkomt. Dus zitten we gezellig te kletsen, heerlijk eten. Om negen uur begint de muziek, viool en piano. Opzwepende riedeltjes, waarbij je al snel met je voet meestampt in een soort trance. Aan een andere tafel staan 2 pubermeiden op; ze hebben tapdansschoenen aan. Ze doen een keltische dans met hoge sprongen, zoals Riverdance. Daarna gaat een oudere heer bij het duo zitten en speelt een nummer mee op lepels. Hij maakt er een hele show van en zweet als een gek, want een nummer duurt zomaar 10 minuten. Mensen uit het publiek doen nog een paar volksdansen; je kan niet zomaar meedoen, want de pasjes zijn ingewikkeld. Een Ierse toeriste zingt acapella een lied in het gaelic. Om half 12 zijn we weer bij de bus. Erg leuk allemaal.

Video van Ceilidh in Mabou, Nova Scotia

{flickr photo=19800814975}{flickr photo=19800813515}{flickr photo=19612793458}{flickr photo=19612760868}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s