Grassy Islands

Als we vanmorgen wakker worden, zien we dat aan de overkant een eiland ligt. Gisteren was dat niet te zien door de mist, nu is het helder. We laten de bus staan en lopen na het ontbijt naar Grassy Islands Historic Site. Binnen kijken we een korte film. Zodra een ander echtpaar zich meldt kunnen we naar de boot voor een tocht rond de Grassy Islands.

In totaal vier toeristen met een gids en een kapitein, dus niet druk. We varen langs kleine eilandjes, terwijl de gids over de historie vertelt. In de verte zien we zeehonden dobberen. Prachtig hier. Wij willen Grassy Island wel op, voor een korte hike langs opgravingen. Het andere echtpaar wil terug. Dus worden we afgezet en even later weer opgehaald met de boot. Erg leuk. Terug bij de bus lunchen we aan de picknicktafel op de camping, kijken naar Grassy Island.

’s Middags rijden we naar het noorden. Bij Guyborough bekijken we een oude rechtbank, waar nu het visitor center zit. En ook hier weer een bonte verzameling oude troepjes uit de omgeving. Wat wij naar de kringloop brengen leggen ze hier in een vitrine. We lopen nog een rondje door het mini-plaatsje. Omdat het nog best vroeg in de middag is, besluiten we door te rijden naar Cape Breton Island. Dat kan gewoon via de snelweg, over een soort dijk. Nog even bij het visitor center info halen over dit nieuwe gebied binnen Nova Scotia, daarna naar de camping. We staan weer in een Provincial Park en deze is ook weer mooi. De camp-hosts komen even kennismaken; op campgrounds van de provincie houdt een ouder echtpaar toezicht. Verder geven ze informatie; in ruil hiervoor mogen ze gratis camperen. Voor het eerst spreken we nu de camphosts; dit echtpaar loopt een rondje en maakt overal een praatje. Grappig. Het is helder weer, maar snel fris, dus zitten we niet zo lang buiten. De kaart is omgevouwen naar Cape Breton; klaar om te ontdekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s