Evangeline

Het is weer prachtig weer. ’s Morgens aan de picknicktafel pakken we de kaart er even bij; route uitstippelen voor de komende dagen. Om 11 uur rijden we weg om een paar kilometer verderop Grand Pré Historic Site te bezoeken. Dit staat in het teken van de Acadiens, van Franse afkomst, die in de 18e eeuw gedeporteerd zijn door de Engelsen.

Mooie film en museum, vanuit verschillende standpunten in beeld gebracht. Er zijn opvallend veel franstalige bezoekers hier. Er wordt veel aandacht besteed aan de dijken die de Acadiens bouwden. Gek, want wat ons betreft is dat een Nederlandse aangelegenheid. We rijden daarna naar Windsor, naar een grote supermarkt, want de koelkast is weer bijna leeg. Atlantic Superstore is favoriet. We zijn er altijd langer bezig dan verwacht en komen eruit met zaken die niet op het lijstje stonden. In de bus lunchen we laat op het parkeerterrein.

Met drie kwartier rijden zijn we bij de camping ten noorden van Halifax. We vragen een site bij de uitgang, want we rijden morgen vroeg weg en we willen niet de hele camping wakker maken met ons dieselgeluid. Meteen maar even een wasje doen, wat met dit mooie weer droogt het snel. Ondertussen beetje internetten en skypen; snel internet is schaars, dus dat benutten we meteen even. Nu de bus nog een beetje opruimen. Morgen om half 8 gaat ie in de servicebeurt in Halifax. Nu snel slapen, morgen vroeg op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s