Domaine du Grand Pré

We hoeven pas om 1 uur uit te checken, dus doen we na het ontbijt eerst een hike van 2 uur. Door de bossen met af en toe een lookoff over de zee. De overkant is nauwelijks te zien in de mist. Het is behoorlijk warm, de zomer is echt aangebroken in Nova Scotia. Na de hike gaan we douchen.

Inmiddels zijn de meeste kampeerders al weg, dat scheelt weer wachten. We vinden de campings van provinciale parken erg leuk, maar waarom er maar 2 douches zijn op zoveel mensen is een raadsel. Voordat we het park uit rijden lunchen we in de schaduw aan een picknicktafel. Daarna pikken we nog even internet op om te skypen (schoolrapporten van de neefjes worden voorgelezen, leuk).

We rijden drie kwartier naar Grand Pré. Op de camping relaxen we even, waarna we de fiets pakken naar een wijngaard voor een toertje en proeverij. Het landschap is haast Nederlands; de vroegere Franse colonisten hebben hier dijken aangelegd, een deel van het land ligt onder de zeespiegel. Makkelijk fietsen op dit vlakke terrein. We krijgen een korte rondleiding over het terrein door een werkstudent. Daarna proeven we 6 wijnen, in behoorlijk hoog tempo. En we spugen natuurlijk niet uit, dat is zonde. De ijswijn die hier ook geproduceerd wordt mogen we niet proeven, die is te duur. We vinden de rosé het lekkerst, dus kopen een flesje voor op de camping. Dus zitten we lekker lang buiten aan de rosé. Nog even wat research op internet. Morgen weer richting Halifax.

{flickr photo=19621956476}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s