Birthday Parade and Lobster

Lesley is jarig. We hebben de wekker gezet en douchen snel, zodat we voor 9 uur weg zijn. We rijden naar Kingston, 25 minuten verderop en ontbijten bij Tim Hortons. De koffie gaat mee de bus in, op de parkeerplaats skypen we met de ouders; visite in de ochtend. Daarna parkeren we aan Main street.

Er is vandaag een parade ter gelegenheid van een festival. We lopen en rondje en zien steeds meer mensen met stoel lang de route plaatsnemen. Of met de stoel op de pickup. Om 11 uur begint de parade, compleet met doedelzakband. Het is echt een smalltown affair; de plaatselijke brandweer, ambulance, dansvereniging en makelaar rijden mee. En er zijn verschillende karren met Miss-en van omliggende plaatsen. Kinderen krijgen snoepjes en ijslollies. Aandoenlijk, erg leuk. Daarna rijden we in een uurtje via binnenwegen naar Hall’s Harbour voor lunch met kreeft. Bestellen in de gift shop en nummertje op je tafel zetten op het terras. Lekker druk terras, want het is een bekende tent hier. We lopen bij eb nog even door de haven, op de zeebodem langs de boten die droog liggen.

 

Verder de weg op bij The Lookoff kijken we uit over de Annapolis vallei, over de appelgaarden en akkerbouwvelden met aan het eind de baai. Je kunt niet zo ver kijken; het is heiig. Bij Blomidon Provincial Park checken we in, enorme plek op een grasveld onderaan een heuvel, maar 180 meter boven de zee op een klip. We zitten heerlijk tot laat buiten, want het is warm. Lesley stookt nog even een verjaardagskampvuur en verderop horen we een doedelzak Happy Birthday spelen. Perfect Nova Scotian Birthday.

{flickr photo=19620044665}{flickr photo=19433649479}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s