From Fort to Port

Het is heerlijk weer als we opstaan. Geen haast, dus zijn we pas om half 11 weg. We bezoeken eerst de Annapolis Tidal Power Plant; 2x per dag wordt hier energie opgewekt voor 4.500 huizen met behulp van het verschil tussen eb en vloed. Interessant. Daarna doen we boodschappen bij de buurtsuper.

In Annapolis Royal bekijken we Fort Anne, met een leuk museum en ruines van het Britse fort. Er is een mooi plekje met picknicktafels, dus lunchen we hier ook. Na de lunch rijden we naar Port Royal, een paar kilometer verderop. Hier stond de eerste Franse nederzetting in de nieuwe wereld in 1605, vooral met het doel beverhuiden te verhandelen met de plaatselijke bevolking. Op basis van tekeningen is de nederzetting nagebouwd. Medewerkers in kostuums geven uitleg. Gek genoeg dragen ze Nederlandse klompen; bij navraag blijken de Fransen die destijds ook te hebben dragen. De klompen die ze hier nu dragen moesten wel in Nederland gemaakt worden. Leuke plek.

We pakken de bus weer, want we willen dichtbij Kingston uitkomen. Bij Victoria Vale vinden we een camping. De oude baas rijdt met de grasmaaier voor ons uit om de plek aan te wijzen, waarna hij weer naar zijn eigen camper rijdt. Wij bekijken hoe we de bus willen zetten en terwijl Gerhard achteruit rijdt hebben we opeens een spinnend wiel. O, o, vast in de blubber. Op een camping. Met geen mogelijkheid komt de bus in beweging en het Sperr-differentiel om de wielen te koppelen werkt opeens niet. Dus zoeken we wat plankjes, want de rijplaten van het dak halen is best een gedoe. Een andere kampeerder komt ook al planken brengen en de campingbaas komt erbij, dus Lesley probeert met hen te duwen. Uiteindelijk worden we door een dame in een pickup eruit getrokken. Ze doet dat wel vaker, het touw lag al klaar in de bak. Goede oefening zullen we maar zeggen. En de hele camping had meteen een verzetje. Nu staan we op een drogere plek. Morgen maar even testen of we dat Sperr-differentieel het dan wel doet. Anders moet daar in Halifax ook nog maar even naar gekeken worden.

{flickr photo=19584613072}

Stuck in mud, towed by a girl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s