Scallops, no whales

We staan vroeg op, want we willen vroeg de ferry naar Long Island nemen voor de whale watch toer. Het is enorm mistig, dus we gaan ervan uit dat het niet door gaat. Toch maar naar de overkant, dan bekijken we daar eerst wat andere dingen. Om 9 uur staan we bij de ferry, die eigenlijk pas om half 10 gaat, maar we kunnen er zo op rijden.

Als er voldoende aanbod is gaan ze blijkbaar vaker dan 1x per uur. We parkeren en hiken de Balancing Rock Trail. Jassen aan, druppels op de bomen. Maar balancing rock (de naam zegt het al) is wel te zien in de mist. Terug bij de auto bellen we de whale watcher; op de voicemail staat al dat het waarschijnlijk niet doorgaat, maar dat we ons later kunnen melden. We rijden nog even naar de andere kant van het eiland, maar met een meter of 30 zicht is er eigenlijk niet veel te zien. Bij een volgende belpoging krijgen we iemand aan de lijn; vooruitzichten om een walvis te zien zijn slecht, maar als je een zodiac tocht leuk vindt varen ze wel uit. We mogen kiezen, dus annuleren we, want we willen wel in een zodiac, maar dan graag met walvissen erbij. Jammer, maar beter dan niks zien.

Terug op de ferry spreekt een oudere heer ons aan, een Nederlander die al sinds de jaren 50 in Canada woont. Later in Digby gaan we scallops (St. Jacobsschelpen) eten, want daar staat deze plaats bekend om. Als we net besteld hebben, komt het Nederlandse echtpaar van de ferry aan de tafel naast ons zitten en kletsen we wat. De dame woont al sinds haar 11e in Canada en haar Nederlands is wat roestig; onderling spreken ze Engels. Zij zouden met dezelfde whale watcher meegaan; we horen van hen dat wegens de koude winter er nog weinig walvissen zijn momenteel; geluk bij een ongeluk dat het niet doorging. De scallops zijn heerlijk en als we weggaan bewonderen we de enorme kreeften van 7,5 kilo per stuk in het acquarium. Meer voor show dan voor op je bord. In Digby gaan we nog even recreatief naar de Canadian Tyre (een Praxis/Halfords/Intratuin in 1) en scoren een electrische muggenmepper. We rijden nog een uur naar Kejimkujik National Park en checken in op de camping. Hier kunnen we nog prima buiten zitten, inmiddels is het droog en hier landinwaarts is er geen mist. Prima rustig dagje.

{flickr photo=19529159926}{flickr photo=19367289978}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s