Digby Neck

Weer rond half 9 wakker en de zon schijnt al. We ontbijten buiten en gaan nog lekker lezen. Het is 11 uur geweest als we vertrekken. Eerst even tanken, daarna rijden we naar Cape Forchu. Hier is een bijzondere vuurtoren en een parkje. Mistbanken rollen over het water en het land, maar de zon blijft schijnen en het is niet koud.

Heel bijzonder. We lopen een rondje en lunchen op een bankje. Vandaag rijden we naar het noorden, via de provinciale weg door kleine plaatsjes. Hier is ook een franstalig gebied, maar dat is eigenlijk alleen aan sommige plaatsnamen te zien. Mooie route, telkens weer mist boven zee.

In Digby lopen we even langs bij het visitor center. Morgen willen we een walvistour doen. Er wordt even gebeld en we reserveren. Wel moeten we morgenochtend bellen of het doorgaat, want de weersvoorspellingen zijn matig. Maar zoals de dame van van het visitor center zegt “that doesn’t bother the whales”. We rijden nog drie kwartier over de Digby Neck, een smalle landstrook, eigenlijk een soort schiereiland. Bij de camping checken we in en blijkt dat Magda en Fred, de reizende Nederlanders die we in de USA ontmoet hebben, hier een maand geleden ook waren. We draaien een wasje en zitten lekker buiten. Na het eten lopen we nog even naar de kust. Wat een bijzonder licht met de zon door de mist. We hopen hier al walvissen vanaf de kant te zien (het heet niet voor niks Whale Cove), maar helaas. Nu maar hopen dat ze morgen wel thuis zijn. En dat het weer goed genoeg is om ze op te zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s