Keji Adjunct

We konden niet zo goed slapen, het was behoorlijk warm, dus hebben we de wekker uitgezet. Al met al zijn we toch nog om 10 uur weg. Vandaag gaan we naar Kejimkujik National Park Seaside, ook wel Keji Adjunct genoemd, omdat het hoort bij het grote Kejimkujik National Park landinwaarts, waar we later naartoe gaan. We doen een hike op het schiereiland, door varens, bossen en langs rotsstranden. Weinig mensen en geweldig uitzicht. Ook is het spannend dat in dit gebied een beer zit, maar we hebben ‘m niet gezien. Onderweg even een appeltje op het strand en verderop picknicken in de rode stoelen, die in nationale parken op mooie plekken staan. Vanaf hier spotten we ook zeehonden; het is vloed en ze zijn aan het vissen. Af en toe komen ze even luchthappen en drijven, daarna duiken ze weer onder. Heerlijke ochtend in een prachtig park, dat wat ons betreft een eigen naam verdiend i.p.v. Adjunct.

We rijden een klein stukje naar Shelburne met de bedoeling daar te overnachten. Het vissersplaatsje is een beetje vergane glorie, dus we besluiten nog een stuk door te rijden. Rond 4 uur checken we in op de camping in Arcadia. Het is warm en er is een zwembad, dus voor het eerst in 3 maanden nemen we even een frisse duik. Tot nu toe hebben we nog maar weinig campings met een zwembad gehad en in het voorseizoen zat er vaak geen water in. Daarna lekker lezen (we hebben allebei opeens de rust daarvoor) en buiten eten bij de bus. Het is nog best lekker buiten, maar er zijn teveel muggen, dus nu weer binnen. Morgen weer verder naar het noorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s