Lunenburg

We slapen lekker uit en kunnen in de zon ontbijten. Vandaag gaan we niet zo veel doen, dus doen we rustig aan. We wandelen rond de camping, langs de rand van het eiland. Omdat de douches zo ver weg zijn verzetten we de bus. Pas na 12 uur zijn we weg. In Mahone Bay, een klein plaatsje verderop, lopen we een rondje.

Kleine winkeltjes met snuisterijen en veel garage sales. Na wat zoeken vinden we de bakker en kopen we een brood. Daarna lekker lunchen aan de baai aan een picknicktafel. Nog een klein stukje rijden en we zijn al in Lunenburg. Het plaatsje staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege het oorspronkelijke stratenplan. Toeristen vinden vooral de bont gekleurde huizen mooi. Omdat de camping gisteren zo druk was nu het weekend is, checken we eerst of er plek is op de camping. Geen probleem, dus zetten we de bus vroeg neer, lekker met een drankje en een boekje in de zon. Opeens stopt er een auto met 2 oudere stellen met de vraag of we Nederlands zijn. Dus wordt de auto geparkeerd en komen ze kletsen. Het ene stel woont al 35 jaar in Canada, het andere is op bezoek. En weer scoren we ongevraagd een adres en telefoonnummer, voor als we ergens hulp bij nodig hebben of voor een pilsje. Grappig. We kunnen inmiddels haast wel een rolodex aanschaffen. Later in de middag lopen we naar het centrum aan de haven. Veel restaurantjes kijkend over het water en er ligt een mooie tweemaster. Eerst lopen we nog even naar de andere kant van de baai. Op een afstand zie je de mooi gekleurde huizen pas goed. In de haven eten we buiten op een balkon; vest aan, maar het gaat net. Nu weer in de bus beetje lezen en internetten. Lekker rustig dagje.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s