Big Tancook Island

De wekker gaat vroeg, want we willen de ferry naar Big Tancook Island halen. Het regent zachtjes als we opstaan. Het is maar een klein stukje rijden naar Chester, onderweg even tanken. In de haven valt het nog niet mee om een parkeerplek te vinden; de meeste zijn voor maximaal 4 uur en dat halen we niet.

We gokken er maar op. De normale ferry is in onderhoud, nu wordt er een soort vrachtferry ingezet. Er staat een kraan op om de kratten met boodschappen van de eilandbewoners op de boot te zetten. En voor de passagiers is er een touringcar op de boot gezet, zodat je kunt zitten. Geinig. Op Big Tancook Island, zo’n 3 kwartier varen, wonen 125 mensen. Op Little Tancook Island 19. Alles moet van het vaste land komen; zoals eten en benzine. De Eilanders hebben aan de wal een auto om boodschappen te doen. Die spullen gaan in een genummerd krat. Op het eiland laden ze die in de eiland auto; allemaal oude barrels en veel zonder nummerplaten.

Onderweg klaart het op en eenmaal daar is de lucht blauw. We hebben, net als een paar anderen, de fietsen mee. Bij de loopplank staat de plaatselijke verlegen puber, in dienst van het visitor center, om plattegronden uit te delen. We fietsen eerst langs het visitor center; een hal met oude spullen, voor koffie. Dan pakken we de fiets, best heuvelachtig, gravelwegen en oppassen dat je niet in een kuil rijdt. We rijden telkens tot de weg ophoudt en kijken bij de kiezelstranden, prachtig uitzicht op vele andere eilandjes. ’s Middags lunchen we bij Carolyn’s, een eetlokaal met plastic tafels. De kerstboom staat er nog, ook een stofzuiger, alle voorraad en je kunt er zelfs nog cassettebandjes kopen. Naast ons zit een visser, we maken even een praatje. En we eten natuurlijk fish & chips. Na de lunch bezoeken we een museum/winkel/bibliotheek/woonhuis. Een ouder echtpaar neemt het vandaag over van hun dochter, die aan de wal is. Ze komen uit de USA en hebben hier in 1976 een general store overgenomen, gezien in een advertentie. Dat is pas een avontuur. Nu is er geen winkel meer in op het eiland. Wel een school; aanstaande september 2 leerlingen.

Net als we alles wel bekeken hebben en richting ferry rijden, komen we langs een openlucht concert. Een oude man heeft vandaag zijn familie meegnomen naar het eiland, omdat zijn moeder hier vandaan kwam. We hebben ze eerder al bij het kerkhof gezien. Gitaren en viool mee. De andere toeristen en een paar eilanders komen kijken. Leuk. De familie wordt met auto’s over het eiland vervoerd; in een pickup hebben ze in de bak tuinstoelen gezet; kun je toch zitten. Terug op de ferry raken we aan de praat met Matthew en Amy uit Halifax, uiteraard over reizen. Weer op het vasteland wisselen we gegevens uit; ook nu worden we uitgenodigd om te kamperen bij hun huis. Aardig, hoor. We checken in op de laatste plek van een grote camping iets verderop, het kampeerseizoen is begonnen. Lekker buiten zitten en dan vroeg naar bed, want we ze moe van alle indrukken en het buiten zijn.

{flickr photo=19218131670}{flickr photo=18783199264}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s