Peggy’s Cove

Vanochtend is het weer droog, maar wel bewolkt. De was is nog niet echt droog geworden, dus die hangen we achterin de bus. Naast ons staat een Duits gezin. Omdat ze vandaag de camper inleveren komen ze ongebruikte spullen brengen, dus zitten we goed in de appelsap en plakken kaas (ook wel Toast Scheiben genoemd).

Voordat we vertrekken nemen we nog even afscheid van het Nederlandse echtpaar dat de camper terug verscheept en van Bill uit Engeland. Als je ergens langer staat, heb je meteen kennissen. We rijden eerst naar de Mercedes dealer voor een servicebeurt, want inclusief de kilometers thuis hebben we er weer 10.000 op zitten. Eerst willen ze even checken of ze er wel aan kunnen werken, want dit model kennen ze niet. Al gauw bemoeit zo’n 4 man zich ermee. Maar een doortastende man bekijkt het allemaal, regelt dat de filters besteld worden en plant een afspraak. Over 1,5 week komen we dus weer langs Halifax. Daarna tijd voor koffie en skypen bij de McDonalds. Even verderop bezoeken we Fairview Cemetery; hier liggen ruim 100 Titanic slachtoffers begraven. Veel met naam, maar ook ongeidentificeerd. En allemaal met dezelfde datum op de grafstenen. Busladingen toeristen komen hier kijken, we zijn er net tussen 2 bussen. En iedereen (ook wij) maakt een foto van het graf van J. Dawson (maar het is niet Jack Dawson, gespeeld door Leonardo di Caprio).

Na lunch op een parkeerplaats rijden we in drie kwartier naar Peggy’s Cove, een zeer fotogeniek en dus toeristisch vissersdorpje. Mooi rotsachtig landschap, hoge golven, gekleurde huisjes en een wit-rode vuurtoren. Dus tijd voor een ijsje. We rijden nog 10 km naar de camping, lekker plekje in de zon. Na het eten lopen we nog een rondje. Nu in het donker nog even buiten zitten, de muggen zijn naar bed. Leuke klusjes en kijkjes dag.

{flickr photo=19180446409}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s