Happy Canada Day

De wekker gaat vroeg, want we willen de Canada dag festiviteiten allemaal meepakken. Even snel een roggebroodje (de laatste) en een bakkie en dan rijden we weg, voor 8 uur. Bij de ferry is een Free Pancake Breakfast. Wij zijn vroeg, maar er staat al een enorme rij, naar het schijnt vanaf 6 uur.

Dus betalen we gewoon voor een ontbijtje bij Tim Hortons en eten we aan de kade in de zon, terwijl de Koningsdag-achtige kraampjes worden opgezet. De ferry naar de overkant is vandaag gratis. Veel Canadezen zijn rood-wit gekleed en geschminkt. Wij doen ook een beetje mee met rood t-shirt, vlaggetjes, pins en de neptatoeages. Aan de overkant gaan we naar het plein waar nog zo´n Free Pancake Breakfast is, met dito rij. Maar hier is live muziek en we kennen toevallig de artiesten; James Hill en Anne Jarnell. James is een bekende ukelelist. Op het gras in de zon genieten we van een super leuk concert. Daarna begint de parade; we zijn aan de late kant en vallen halverwege in, maar als de laatste band geweest is lopen we om zodat we op Citadel Hill het begin kunnen zien. Veel doedelzakken en schotse kilten. Na de parade wordt bij de citadel O Canada gezongen en worden 21 kanonschoten gelost. Keihard, maar er worden oordopjes uitgedeeld, goed geregeld.

Met de meute slenteren we langs de haven, veel muzikanten en acts. We eten een broodje bij de Farmers Market buiten bij een blues band. Het immigratiemuseum Pier 21 is vandaag gratis te bezoeken. Interessant, veel te zien. Ook een deel over Nederlandsers. De film met persoonlijke verhalen van immigraten is zo mooi, dat je haast zou emigreren. Weer buiten willen we nog wat eten, maar de rijen zijn enorm door de mensenmassa. Na een Starbucks pakken we de ferry terug. Net als we op de camping zijn begint het te regenen, maar onder de luifel kunnen we nog wel buiten zitten. Het is weer open huis met de bus, want menigeen komt kletsen en even kijken. Waaronder een Zwitser die met een Mercedes Sprinter net in 3 jaar vanuit Zuid-Amerika naar hier is gereden. En ook hij is zeer enthousiast over Zuid-Amerika, aardige mensen, niks an de hand. Altijd handig om nog even wat tips te krijgen. Nu zitten we binnen met de bus volgehangen met was, terwijl we in de verte vuurwerk horen. Happy Canada Day!

{flickr photo=19151001130}{flickr photo=18716391614}

Kilt ook populair bij publiek en Corn Flakes reclame bij binnenkomst immigranten uit Nederland in jaren 50.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s