Hello Halifax

Na de regen van gisteravond miezert het vanochtend en op de camping staan plassen. Omdat we behoorlijk ver van het toilettegebouw staan, rijden we de bus dichterbij om te douchen en een bakkie te drinken. Daarna rijden we richting Maitland voor het Fundy Tidal Interpretation Center om nog wat te leren over eb en vloed, maar het is dicht.

Daarom besluiten we naar Halifax te rijden. Onderweg vullen we de wijnvoorraad nog even aan. Rond 1 uur zijn we bij de camping in Dartmouth, aan de overkant van de baai. Eerst maar even checken of er wel plek is, want 1 juli is het Canada Day, een nationale feestdag. Aangezien wij een unserviced site nemen (zonder water en electra) is het geen probleem. Hier blijven we 3 dagen. Op de parkeerplaats lunchen we in de bus.

’s Middags gaan we naar Halifax. Daarvoor moet je over de tolbrug; Gerhard ziet net op tijd dat deze voor voertuigen tot 3.200 kilo is, dus rijden we iets door naar een grotere tolbrug. In de stad gaan we naar Citadel Hill National Historic Site. Dit fort ligt strategisch op een heuvel midden in de stad. In de citadel zijn interessante tentoonstellingen en films over het fort, maar ook over de oorlogen waarin Canada gevochten heeft. Staan we daar gewoon een proclamatie in het Nederlands te lezen over de Boerenoorlog in Zuid-Afrika. Op het terrein wordt veel gemarcheerd in schotse kilt en doedelzak gespeeld; we zitten uiteraard in Nova Scotia = Nieuw Schotland. De trommelaar moet nog een beetje oefenen, want marcheren en trommelen tegelijk blijkt lastig. Leuk allemaal. Om 5 uur rijden we nog even naar het visitor center voor een stadskaart en informatie over de festiviteiten op Canada Day. Meteen 2 vlaggetjes, pins en plak-tatoeages met de Canadese vlag gescoord; wij zijn er alvast klaar voor. Inmiddels is de lucht opgeklaard en schijnt de zon. Op de camping eten we nog lekker buiten en lopen we daarna nog een rondje langs het kanaal. Morgen Halifax verder bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s