That Damn Dutchman

We zijn pas laat wakker en het is bewolkt, zoals voorspeld is. Maar het is wel droog, dus doen we voor vertrek nog een hike op de klippen van de Red Head Trail. Al snel komen we Daryl en Marie tegen, die waren er net iets vroeger bij. We kletsen nog even en nemen afscheid. Na zo’n 1,5 uur zijn we terug bij de bus.

Bij het ranger station zetten we koffie en proberen we internet op te pikken, maar dat lukt niet echt. Dus rijden we door naar Upper Economy naar That Damn Dutchman’s Farm (op het bord aan de weg is damn weggelaten). Het is een boerderij met een kaaswinkeltje. De Nederlandse kaasboer zelf staat achter de kassa. Hij komt uit Soest en woont sinds de jaren 70 in Canada, sinds 1980 op deze plek. Even praten we Nederlands, maar Engels is voor hem makkelijker, hoewel zijn accent behoorlijk Nederlands is en hij af en toe een Nederlands woord erdoor gooit. Natuurlijk kopen we oude kaas, roggebrood en drop tegen een astronomisch bedrag. Maar dat is het meer dan waard; even verderop zetten we de bus langs het water, schuifdeur open en eten we roggebrood met oude kaas. Met Clamato erbij, want de melk is op.

Omdat de koelkast vrijwel leeg is doen we bij Truro de Walmart aan voor grote boodschapen. Altijd leuk, zeker nu het buiten koud is met zo’n 15 graden. Laat in de middag checken we in bij een enorme camping waar we een afgelegen plekje krijgen op een groot grasveld. Hoewel eerder voorspeld was, regent het pas na 5 uur. Dus zitten we lekker te internetten en lezen. ’s Avonds weer brood gegeten, met kaas natuurlijk. De drop heeft het niet tot de avond gered helaas.

{flickr photo=18629481903}{flickr photo=19244150852}{flickr photo=19250085195}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s