Five Islands

Om half 6 gaat de wekker, zodat we zonsopkomst kunnen zien. De lucht kleurt mooi rood. Daarna snel weer naar bed om verder te slapen. Als we opstaan kunnen we lekker buiten zitten en weer genieten van het geweldige uitzicht. Verder is er veel te zien op de camping; mensen die komen en gaan.

Onze oude bijna blinde buurman komt nog even bij ons aan de picknicktafel zitten. Hij vertelt dat hij veel met Nederlanders gewerkt heeft, die naar Canada geemigreerd zijn in de jaren 50. Je moet goed luisteren om een achternaam als De Groot te verstaan. We pakken in en gaan even verderop Age of Sail Heritage Centre bekijken. Dit museum gaat over de scheepsbouw industrie die hier ooit was. Weer leuke oude troepjes om te bekijken. Bij de bus spreekt een stel uit Nova Scotia ons aan, we laten de bus van binnen zien en kletsen over hun geplande reis naar Zuid-Oost Azië en ons overland-plan.

We rijden weer verder naar het oosten, lunchen onderweg in Parrsboro in de bus met uitzicht over het water en tanken de bus vol. Het is niet ver rijden naar Five Islands Provincial Park, waar we op de camping een mooie plek vinden met weer prachtig uitzicht, vanaf een heuvel over de baai. Toevallig zijn we op het juiste moment aangekomen; nu het eb is kunnen we over het strand lopen, over rotsen klimmen om de prachtige meerkleurige steile klippen te bekijken. En we klauteren nog even rond een eilandje dat bij vloed niet te bereiken is. Heerlijk. Op de camping zitten we heerlijk en de zon en eten we buiten. Er mag tot 3 juli geen alcohol gedronken worden, omdat er veel highschool kids kamperen. Dus zitten we aan de Clamato, tomatensap met clam broth (zeg maar mossel-sap). Ook lekker, hoor. Toevallig komt het stel dat we vanmiddag ontmoet hebben, Daryl en Marie, hier ook aan. Kleine wereld. Later komen ze weer langs, onderweg naar het strand. Ze blijven gezellig kletsen en hebben wijn in hun bidons, dus drinken we stiekem een bekertje mee, terwijl we kijken naar de ondergaande zon op de baai. We wisselen gegevens uit en we zijn welkom om bij hen te verblijven, ook als ze er niet zijn; ze laten ons weten waar de reservesleutel ligt. Enig. We staan zomaar 1,5 uur te kletsen, dan wordt het fris en gaan we naar bed. Super gezellig.

{flickr photo=19217277196}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s