Hikes and Tides

 De zon schijnt weer heerlijk vanmorgen, dus lekker buiten ontbijten. De douches zijn hier zo heet, dat je er niet onder kan staan. Lesley spoelt de shampoo uit boven de wasbak. Gerhard ziet maar van die hete douche af. Aangezien hij net de watertank gevuld heeft, kan ie even douchen onder de tuinslang.

We rijden eerst naar FORCE, een onderzoekscentrum voor het opwekken van energie met de kracht van eb en vloed. Er wordt hier de komende jaren alleen nog getest met verschillende modellen van turbines, om te kijken wat de impact op de natuur is. Heel interessant. Daarna doen we een korte hike op Partridge Island, dat met een smal kiezelstrand verbonden is met het vaste land. Vanaf het uitkijkpunt (in Canada lookoff genaamd i.p.v. lookout) eten we onze gesmeerde boterhammen.

’s Middags rijden we naar het westen. Bij Cape d’Or testen we de bus even op een zeer hobbelige dirt road vol potholes. De bus houdt het prima, maar de vastgeboden keukenspullen raken wel los. We doen ook hier een hike, door de blubber. Een kleine slang glibbert voor ons weg. Het uitzicht is hier overal even prachtig. Dit is nog steeds de Bay of Fundy en we zien overal wel een eiland, rots of de klippen aan de overkant (ook Nova Scotia). En het verschil tussen eb en vloed is overal groot; bij Advocate Harbour liggen de boten in de haven op het zand bij eb. We dachten bij Cape Chignecto te overnachten, maar ze hebben alleen walk-in sites. Dat is verwarrend met een hotelschool-achtergrond; voor ons betekent walk-in zonder reservering. Hier loop je letterlijk met je tent in een rugzak naar de campsite. Dus rijden we een stukje terug en checken bij Spencers Island in op een camping aan het kiezelstrand. Het uitzicht over de vlakke zee en Cape Split aan is waanzinnig. Als we aankomen is de zee 100 meter weg, later op de avond maar 15 meter. Het is weekend en best druk, dus kletsen we wat af; veel mensen komen een praatje maken. Inmiddels is het behoorlijk fris. Zo naar bed, wekker staat om 5:30 uur. Eens kijken of het uitzicht bij sunrise ook zo mooi is.

{flickr photo=19183957942}{flickr photo=18569107593}{flickr photo=19002197998}{flickr photo=18568715883}{flickr
photo=19002190628}{flickr photo=19189742555}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s