Back to Nova Scotia

Het is ’s morgens weer heerlijk weer, dus ontbijten we buiten. We lummelen lekker rond de camper en checken om 11 uur uit. Vandaag verlaten we Prince Edward Island via de Confederation Bridge. De brug is 13 kilometer lang en heeft dichte balustrades van 1.10 meter hoog, zodat je vanuit een auto eigenlijk niks ziet.

Maar vanuit de bus hebben we wel uitzicht over het water en New Brunswick. Aan de overkant is een visitor center, waar vandaan je de brug goed kunt zien. We zetten nog even koffie in de bus en drinken een bakkie aan een picknicktafel. Daarna gaan we naar Fort Beauséjour. Dit is een oud Frans fort, dat later in handen van de Engelsen is gekomen. De Franse settlers, Acadians genaamd, werden gedeporteerd door de Engelsen. Op verschillende plekken zijn we al Acadian dorpen tegen gekomen, waar Frans wordt gesproken. Interessant museum met allerhande snuisterijen en je kunt de ruines van het fort op. 

Vanaf het fort rijden we nog ruim een uur naar Parrsboro in Nova Scotia, waar buiten het plaatsje een camping aan zee is. Het is eb, dus gaan we even kijken op het brede strand. Mooi hier. Bij de camper zitten we nog lekker buiten, hoewel we wel af en toe geprikt worden, terwijl er geen mug te zien is. Later horen we dat het no-see-ums zijn; kleine onzichtbare stekende vliegjes. Dus sprayen we nog maar eens enthousiast met 40% Deet. Het waait inmiddels hard en het wordt fris, dus eten we binnen. Nu zitten we ter internetten bij de kantine; vreemd zaaltje met een oude TV, een biljart en de tafels en stoelen aan de kant. Weer nieuwe folders gehaald over dit gebied, dus weer lekker inlezen. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s