Bottle houses

Al om kwart over 7 worden we wakker van een machine, die steeds al piepend achteruit rijdt. Er wordt nog aan de weg gewerkt van de Drive In bioscoop, maar dan wel erg vroeg naar onze smaak. Dus besluiten we even verderop naar het strand van Brackley Beach te rijden, in PEI National Park.

Gisteren hadden we gezien dat hier douches zijn. In de vroegte staan we alleen op de parkeerplaats, dus kunnen we in alle rust ontbijten en douchen, terwijl het buiten miezert. We worden al echte zwervers. Zodra we klaar zijn rijden we eerst naar Summerside, een iets grotere plaats dan de meeste gehuchten op het eiland. Lekker onze gebruikelijke routine van koffie en internet, boodschappen en tanken. Op een bankje aan het water lunchen we, want de zon schijnt hier.

In de middag rijden we naar Cap-Egmont, in het Franse gedeelte van PEI. Hier bezoeken we een museum met een paar gebouwen van lege flessen. Leuk klein maar prijzig kijkje, waar de erven van de bouwer leuk aan verdienen. Via de kust rijden we weer wat naar het oosten en checken we eind van de middag in bij de camping van Linkletter Provincial Park. Maar een paar plekken kunnen gebruikt worden, want het grasveld staat hier blank van de regen van afgelopen dagen. Voordat je een voertuig neerzet, moet je eerst de grond testen door er op te lopen. Ze hebben al meerdere mensen uit de blubber moeten slepen, werd gezegd. Na die regenachtige dagen is het tijd voor grote schoonmaak in de bus en een wasje. Verder zitten we nog heerlijk buiten, uitzicht op de brug naar Nova Scotia en in de verte een cruise schip in de ondergaande zon. Lekker vroeg naar bed en uitslapen, vanwege de korte nacht van gisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s