From beaches to movies

Hoera, de lucht is blauw en de zon schijnt vanochtend. We pakken snel in en gaan naar PEI National Park. Eerst naar Greenwich, waar we een mooie hike doen over een drijvende boardwalk naar de duinen. Prachtig hier zo vroeg. Daarna weer de weg op, want het park bestaat uit 3 delen, die niet vlak naast elkaar liggen.

Onderweg stoppen we om een gasfles te kopen. We moeten het een paar keer vragen, maar dan lukt het. Verderop in het tweede deel van PEI NP lunchen en relaxen we bij Brackley Beach op het strand; nog wel een vest aan want de wind is best fris, maar het is heerlijk.

Later in de middag gaan we naar het derde deel van het park bij Cavendish. Hier staat Green Gables, een huis bekend van de roman Anne of Green Gables. Wij kennen de titel alleen van naam, dus kopen we het boek. In de boekenwinkel vertelt een dame over het leven van de schrijfster. Via het land waarop haar huis stond (tja, daar valt eigenlijk niet veel aan te zien) lopen we naar Green Gables. Hier is het best druk, vooral met een bus Aziatische toeristen; daar schijnt het boek heel populair te zijn. We wandelen nog wat door de mooie natuur, zoals Lovers Lane en Haunted Woods. Nu maar snel het boek lezen, want daar komen deze plekken in voor. ’s Avonds eten we bij een leuke tent in Stanley Bridge. Lekker druk, alle tafels vol op een dinsdagavond. De special van de dag is kreeft en dat kunnen we niet weerstaan. Dus zitten we even later allebei met een kreeftenslab om. Lekker.

’s Avonds rijden we terug naar Brackley Beach voor de Drive In bioscoop. ’s Middags hadden we al even gecheckt hoe laat de film begint. De eigenaar vertelde dat ze net bezig waren met overnachtingsplekken voor campers. En die blijken precies klaar te zijn, dus parkeren we achteraan. Ook hier is best iets te doen; de auto’s komen binnen en parkeren richting scherm, terwijl fifties muziek draait. Even de voorruit poetsen, anders moeten we film kijken door de vogelpoep en geplette insekten. Twee frisdrankjes zijn inclusief bij de kaartjes en we halen natuurlijk popcorn. In je auto zet je de radio op 99.1 FM en dan heb je geluid. Vanaf half 10 schemert het worden er achter elkaar 2 flims gedraaid (Spy en The Longest Ride). Super leuk! En in de bus kun je nog eens even opstaan of iets tegen elkaar zeggen. Inmiddels regent het, dus af en toe even de ruitenwissers aan. Vlak voor het eind van de laatste film wordt omgeroepen dat het de laatste battery boost call is. De accu kan leeglopen als je de autoradio urenlang aanstaat, terwijl de motor niet draait. Grappig. Hebben wij geen last van; de radio zit op een aparte accu. Bovendien blijven we slapen; om kwart voor 2 doen we het licht uit. Te gekke dag.

{flickr photo=19091946406}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s