Charlottetown

Ook met regen op het dak slapen we prima. Vanmorgen regent het nog steeds. Dus besluiten we eerst maar een koffietent op te zoeken in Georgetown, even verderop. Daar drinken ze blijkbaar geen koffie buitenshuis, want er is niks te vinden. Aan de kant van de weg zetten we even WIFI aan om de up to date weersvoorspelling te bekijken.

Nu wordt voor vandaag de hele dag regen verwacht, dus besluiten we naar Charlottetown te rijden, de hoofdstad van PEI. Daar hebben we de meeste kans op binnen-activiteiten. Met een uurtje rijden zijn we er en met capuchons op zoeken we snel een koffietent op. Even opwarmen met een latte en wat internetten. We gaan de straat weer op, maar het komt echt met bakken uit de hemel. Bij een druk restaurant gaan we laat lunchen; die doen goede zaken met dit weer. Heerlijke sandwiches en smoothies.

Later in de middag gaan we bij de haven naar Founders Hall. Op de parkeerplaats zien we de camper van het Nieuw Zeelandse echtpaar dat we een paar dagen geleden ontmoet hebben al staan. Ze komen er toevallig net aan om even een praatje te maken. Even uitwisselen wat we gedaan hebben op PEI tot nu toe. Grappig. Founders Hall is een leuk interactief museum over het ontstaan van Canada als land. Heel anders dan Amerika; zonder oorlogen, vooral conferenties en overleg. Erg leuk opgezet. We rijden daarna nog een uurtje naar de noordkust van PEI. Hopelijk is het morgen droog, dan kunnen we zo het nationale park in. Na die late lunch hebben we niet veel trek, dus maken we alleen wat noodles. Nog net niet aan de kook blijkt de gasfles leeg te zijn. Dat hadden we al een tijdje verwacht, want we hebben er bijna 10 weken op gekookt. Op alles voorbereid koken we verder op een primus setje. Gelukkig gebeurde dit gisteren niet, toen waren we met 3 pannen in de weer. Morgen dus op zoek naar een nieuwe gasfles. En droog weer.

{flickr photo=18910155850}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s