Ferry to PEI

Voor vandaag is regen voorspeld, maar het is ‘s morgens nog droog. We nemen de tijd om rustig te ontbijten en in te pakken. Daarna rijden we 1,5 uur langs de Sunshine Trail. Door kleine dorpjes, met even zo kleine kerkjes waar rond dit tijdstip behoorlijk wat auto’s staan. We gaan naar Caribou waar vandaan de ferry naar Prince Edward Island vertrekt.

Iedereen noemt het afgekort PEI. Er staan al auto’s opgesteld, wij mogen achter een trailer gaan staan. Even een rondje lopen en folders oppikken bij het ferrygebouw. Een kaartje kopen hoeft niet; je betaalt als je het eiland af gaat, of dat nou via de ferry of de tolbrug is. In de bus smeren we nog snel even brood, waarna het laden start. Behoorlijk veel auto’s gaan er eerst op; wij staan op het bovendek vooraan, dus straks als eerste eraf. De tocht is maar 5 kwartier, dus lopen we wat rond, even eten en koffie drinken, we zijn er zo.

Als we bij PEI zijn is het inmiddels zachtjes gaan regenen. Daarom gaan we een route langs de kust rijden, weer door kleine en vooral stille plaatsjes. Bij een dirt road gaan we even bij zee kijken. Daar staat een groep Aziatische mensen, waaronder 2 boedhistische monniken, met verschillende auto’s. Een man spreekt ons aan en vertaalt voor de monniken. Wij vertellen over de bus en zij blijken uit Taiwan te komen en hier in 2009 een klooster te hebben gesticht. Bijzonder, je verwacht het niet. Weer onderweg zijn we van plan ergens koffie te gaan drinken, maar we vinden niks. Dus checken we in op de camping van Brudenell River Provincial Park. Muziekje aan, wijntje erbij en lekker lezen. Het regent flink door, maar binnen is het prima; we hebben allebei een spannend boek en onze bus is een heerlijk huisje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s