Fun in Fundy

Hadden we gisteren nog de klamboe op tegen de muggen; afgelopen nacht 2 extra fleece dekens op bed, want het is behoorlijk fris. En het regent, zoals voorspeld, dus slapen we uit. Voordat we op pad gaan verlengen we ons verblijf hier. Eerst maar naar Alma, het dorpje bij Fundy National Park, waar we een koffietent vinden.

Lekker internetten en researchen, terwijl we ieder 2 enorme lattes drinken, model Duits biertje. Kortom, genoeg melk op vandaag. De kinderen van de baas worden met de schoolbus afgezet en krijgen een last schoolday cookie; de schoolvakantie begint hier. We rijden een prachtige route door heuvelachtig landschap waartussen de wolken hangen naar Cape Enrage. Net op rijd om nog even op het rotsstrand te kijken, want het wordt vloed en dat gaat hier rap. Het is af en aan droog, regenachtig en mistig. Maar het landschap is niet minder mooi. Aan een verlaten strand lunchen we in de bus, schuifdeur open en uitzicht over zee.

Later in de middag wordt het droog, zodat we een paar korte hikes in Fundy kunnen doen naar verlaten baaitjes. Terug op de camping doen we een poging buiten te zitten, maar handen en neus worden wel erg koud. Naar binnen met de radio aan en een wijntje erbij en lekker lezen. We hebben ons prima vermaakt op deze regenachtige dag. Morgen is weer zon voorspeld; we zetten de wekker, vroeg op pad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s