To Fundy

De klamboe werkt perfect; je slaapt prima als je muggen hoort, maar weet dat ze niet bij je kunnen komen. ’s Morgens is het ook weer een muggenparade, zodra we de bus open doen. We ontbijten buiten, daar zijn minder muggen dan binnen. Eenmaal ingepakt rijden we naar Bog, een hike op een boardwalk door moeras-achtig gebied.

Prachtig en stil, alleen je eigen voetstappen op de planken. Voordat we het park uitrijden gaan we nog even naar het visitor center, voor koffie en internet. Vandaag plannen we een dagje boodschappen doen, rijden en wassen. Met ruim een uur zijn we in Moncton bij Walmart voor boodschappen met muggenthema; knijpers voor de klamboe, een vliegenmepper en een nieuwe spuitbus. En broodjes voor de lunch, in de bus op de parkeerplaats.

We rijden nog een stuk verder naar een camping uit onze campinggids, waarvan we weten dat er wasmachine is. Het is behoorlijk zoeken en dan komen we bij een vage tent aan de snelweg, niemand aanwezig, je moest maar bellen. We kijken elkaar aan en besluiten drie kwartier door te rijden naar Fundy National Park; dan maar een handwasje. Hoe meer we naar de zee rijden, hoe minder wolken er zijn. Bij een uitkijkpunt onderweg kunnen we Nova Scotia aan de overkant van de baai zien liggen. Op de camping blijkt er een wasmachine te zijn, helemaal top. Na het eten laten we de afwas staan en lopen we in de avondzon naar het water. Hier is het grootste verschil tussen eb en vloed ter wereld, van minimaal 9 tot zo’n 12 meter verschil. Het is bijna 8 uur en maximaal eb, dus lopen we een stuk het brede strand op, vol keien en kiezels. Af en toe staat er nog een stroompje, met de bergschoenen er doorheen en de broekspijpen omhoog. In het natte zand zuig je een beetje vast; het lijkt wel wadlopen. Heerlijk. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s