Kouchibouguac National Park

Vannacht waren we vaak wakker vanwege de muggen. Midden in de nacht op jacht en met je hoofd onder een laken slapen. De lucht is ‘s morgens prachtig blauw, maar nog fris, dus ontbijten we in de bus. Zodra we de zijdeur open doen hebben we zomaar een mug of 30 binnen; daar valt niet meer tegenop te jagen.

Het licht is uitgevallen bij het toilettegebouw, dus Lesley doet nog een poging te douchen met een zaklamp, maar zonder stroom word je nauwelijks nat, zo’n klein straaltje. Bij het het visitor center en drinken we koffie, terwijl we even internetten. De bus staat hier in de volle zon, goed voor de zonnepanelen. We pakken de fiets er rijden door het bos. We zien wel berepoep en een bast die van een boom gekrabd is, maar de beer zelf geeft niet thuis. De route is verder prachtig, langs watertjes en dan weer open grasland. Onderweg doen we een paar korte hikes en we lunchen aan een picknicktafel bij een lagune. De hele ochtend zien we niemand. Pas bij Kellys Beach zien we mensen op het strand, eigenlijk een soort duin op een zandbank, te bereiken via een boardwalk van een kilometer. Lekker even liggen, zon met een heerlijk windje. Daarna fietsen we het rondje af en gaan we nog even internetten en relaxen bij het visitor center, want ook hier zijn nauwelijks muggen.

Terug op de camping zetten we onszelf flink in de Deet, zodat muggen niet meer op je landen. Vuurtje aan en lekker buiten eten. Tegen de schemer dringen de muggen meer aan, dus gaan we naar binnen. Lesley bouwt de klamboe op, zodat we vannacht niet op muggenjacht hoeven. Even testen of dat werkt. Topdag; het klopt: Kouchibouguac … impossible to forget.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s