Interior New Brunswick

Al vroeg vertrekken we van de camping. We rijden even door Saint John, maar zeker op zondag lijkt er niet veel te doen in deze industriestad. Bij de rivier kijken we nog even bij Reversing Rapids; bij vloed stroomt het water i.p.v. naar zee de andere kant op. En inderdaad het klopt.

Ooit stond hier een visitor center met een terras uitkijkend over de rivier. Er hangen veel vlaggen, maar de ramen zijn dichtgespijkerd. Blijkbaar toch niet zo’n bijzondere attractie (en dat klopt ook). Wel pakken we nog even koffie bij McCafé mee en proberen we een SIM kaart voor internet te kopen, maar dat lukt hier niet. Dus rijden we met een uur naar Fredericton.

Dit slaperige stadje is de hoofdplaats van New Brunswick. In de zomer is hier wissel van de wacht en kun je garnizoensgebouwen bekijken. We informeren even bij het visitor center. De twee dames zijn wel heel erg blij dat we binnen komen, maar hebben eigelijk niet zo veel te bieden, want het lijkt of juli/augustus alles wat enigzins van betekenis is open gaat. Grappig. We lopen een rondje, want het is wel heerlijk weer, en pakken een ijsje bij de vuurtoren. Het is duidelijk dat we niet meer in de USA zijn; mini betekent ook gewoon een keurige maat ijsje. Inmiddels hebben we ook een SIM kaart kunnen kopen, dus hebben we ook internet als backup. We kunnen er ook mee bellen, dat is ook wel handig, want in verafgelegen gebieden doen onze Nederlandse abonnementen niks. In Mactaquac Provincial Park checken we in op de bosrijke camping. Hier en daar wat mensen, maar veel plekken zijn leeg. We eten fiddleheads; een groente die hier als delicatesse wordt gezien. Het zijn de gekrulde toppen van een bepaald type varen (die lijken op de krul aan een viool). Het heeft wat weg van broccoli, maar een delicatesse vinden wij het niet. Lesley heeft hout gesprokkeld voor een vuurtje. Door andere kampeerders wordt ons kampvuurhout aangeboden; het wordt hier gratis verstrekt omdat er vorig jaar door een orkaan veel bomen zijn omgegaan. Ze weten van gekkigheid niet hoe ze van het hout af moeten komen. Maar wij houden het bij een klein vuurtje. Het wordt nu fris buiten, dus gaan we naar binnen. Meteen ons nieuwe internet testen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s