Driving the ocean floor

We slapen lekker uit en stappen ’s morgens in zompig gras, want het heeft de hele nacht geregend. Gelukkig is het nu droog en mooi weer. We zijn pas laat weg bij de camping en gaan eerst het stadje bekijken. Mooie huizen met uitzicht over zee, restaurantjes en winkels, allemaal aan 1 straat. Aan het eind van de straat staat nog 1 blockhouse, een houten constructie uit 1812, van waaruit soldaten de kanonnen bewaakten.

Het is maar een klein huis, maar je kunt erin en er wordt uitleg gegeven door maar liefst 2 gidsen. We vullen de wijnkelder nog even aan, waarna we richting Ministers Island rijden. Bij eb kun je over de zeebodem rijden om het eiland te bezichtigen. We lunchen op de treeplank van de bus en wachten tot half 2, want dan is het eb genoeg en mag je de kilometer rijden naar het eiland. Daar doen we een toertje in het zomerhuis van de rijke spoorwegmagnaat Van Horne. Zoals de naam doet vermoeden heeft hij Nederlandse roots, dus staan we gewoon nog even Delfts blauwe tegeltjes te bekijken. Erg leuk. Zodra je het eiland af gaat moet je uitchecken, want ze willen zeker weten dat iedereen de overkant haalt, voordat het vloed wordt.

Eind van de middag rijden we in 5 kwartier naar Saint John. De snelweg is breed, goed onderhouden en opvallend leeg. Bij Rockwood Park checken we in op de camping, waar we heerlijk buiten zitten. Een Frans echtpaar met een tent wil alles weten over het verschepen van de bus, dus geven we een visitekaartje van de maatschappij. nu is het bijna 23 uur, de anti-muggenfakkel kan uit. Lekker slapen en morgen weer nieuwe plannen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s