Ahhhh Acadia

Het is meteen al droog en warm als we vroeg opstaan, speciaal wekker gezet. Voordat we wegrijden lopen we eerst nog even naar een uitzichtpunt over de ocean. Er hangt zo vroeg nog mist en de zon schijnt er doorheen, prachtig. We rijden de Park Loop Road en stoppen bij Jordan Pond voor een hike rond het meer.

We komen best wat mensen tegen en het pad wordt klaargemaakt voor het hoogseizoen, zodat er soms een kleine omleiding is. Eind van de ochtend rijden we Cadillac Mountain op. Hartstikke druk bovenop de berg, maar we hebben geen oog voor de andere mensen. Wat een fantastisch uitzicht, over meren, eilandjes en de zee. Omdat het boven zo druk is rijden we een klein stukje de berg af naar een rustig uitkijkpunt om te lunchen op een rots.

We zitten een beetje krap qua diesel, dus gaan we even naar Bar Harbor om te tanken. Als we terug in Acadia parkeren bij het vistor center worden we aangesproken door Antoine en Chantal, een Frans/Nederlands stel met 2 kinderen en 1 op komst. Ze wonen nu in Colorado, maar zijn fervente reizigers en hebben 10 jaar geleden door Afrika gefietst. Dat vinden wij dan weer heel stoer. We laten de bus zien, want zoiets willen zij wellicht ook wel. En we wisselen gegevens uit; wellicht zoeken we ze in Colorado op, als het uitkomt. Leuk, hoor. Dan rijden we de andere helft van de loop road en stoppen bij diverse uitkijkpunten en eten een banaantje op het strand. Later in de middag komen we uit in Bass Harbour. Het is nog heerlijk om buiten te zitten en te eten bij het kampvuur. Om een uur of 9 gaan we pas naar binnen. Wat een prachtige dag, en super getimed wat het weer betreft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s