Mount Battie

Vandaag is het behoorlijk bewolkt en voor later is er regen voorspeld. Dus bakken we voor ontbijt een ei in de bus. We rijden naar het noorden en zijn met een anderhalf uur in Camden. In Camden Hills State  Park zijn we van plan te hiken naar Mount Battie. De kaart die we krijgen is nogal verwarrend; opeens staan we met de auto al op Mount Battie.

Dan hiken we maar naar beneden naar het dorp en weer omhoog, dus even boterhammen smeren voor onderweg. Het is waterkoud, jas aan en muts op. Het uitzicht is wel prachtig met die wolken en door de mist de vele eilandjes in de baai. Halverwege de berg even lunchen achter een rots. Als we verder willen lopen begint het te spetteren, dus draaien we om terug naar de top. Dat was maar een korte hike. In Camden bekijken we nog even het vissersdorpje, daarna weer de weg op.

Met een uurtje zitten we in Bangor. We rijden met een omweg naar Acadia National Park, om de 24 uur voorspelde regen te overbruggen. Hier zit een Starbucks, dus lekker internetten met koffie en zelfs een openhaard. Een oudere heer knoopt een praatje aan als hij vermoedt dat wij bij de bus op het parkeerterrein horen. We krijgen allemaal tips over de omgeving en meteen hun levensverhaal te horen. Amerikanen willen wel even wat van ons weten over de bus en de reis, maar willen daarna vooral over zichzelf vertellen. Wij lachen erom en horen het beleefd aan. Na anderhalf uur zijn we wel uitgestarbuckst, dus checken we in de op de camping. Het is wel droog, maar koud, dus maken we het gezellig in de bus met een leuke radiozender, wijntje en koken. Zo’n regenachtig dagje komen we prima door. En als je vraagt met wat: tja, niks bijzonders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s