Lekker lobster

Heerlijk weer vanmorgen, dus wij doen weer rustig aan; klussen aan de bus en hardlopen. Om 11 uur rijden we weg naar Boothbay Harbour. Een toeristisch vissersplaatsje met veel B&B’s en restaurantjes. Het is nog geen hoogseizoen, maar er is wel al wat te doen. We lopen langs een popcornwinkel; ze verkopen niks anders dan popcorn in verschillende smaken en kleuren.

Natuurlijk willen we even proeven en we kopen 2 zakjes, Wasabi Soy en Rosemary Sea Salt. Dan bekijken we het plaatsje. Aan de overkant van de baai via de loopbrug gaan we lunchen bij Lobster Dock. Dit zou de beste plek zijn om kreeft te eten volgens de Lonely Planet (en in Maine eet je kreeft). Eerst bij een luik bestellen. Dan loop je langs een basin, waar de kok met een harkje 2 exemplaren uit vist. Die gaan met 2 maiskolven in een netje van touw en in de pot met 50% vers en 50% zout water uit de baai. Na een kwartiertje zijn ze klaar. En ze zijn heerlijk.

We rijden na de lunch een uurtje naar een baai verderop. Daar bekijken we Pemaquid Point. Vanaf de rotsen mooi uitzicht over zee, kleine vuurtoren en een museum met zeemansprullaria (altijd enig om geinteresseerd bij een paar wollen zeemanshandschoenen te staan kijken). Redelijk vroeg in in de middag checken we in op een camping in een bos. Het vuur gaat al vroeg aan, want het is heiig en daardoor best fris. Wijntje met popcorn erbij. ’s Avonds eten we een noedelsoepje, want echt eten hoeft niet meer. Na de afwas lopen we nog even naar het de ruine van een fort en weer een prachtige baai in het avondlicht. Niet verkeerd om hier te wonen. Terug in de bus lekker muziekje aan en een beetje internetten. Even de plannen aanpassen, want we krijgen weer een paar dagen regen. No worries.

{flickr photo=18395254138}{flickr photo=17960942753}{flickr photo=18583697591}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s