Whoopie!

Vanmorgen breekt de zon al snel door de wolken. Het is niet heel erg warm, maar lekker buiten weer. De eerste stop vandaag is dichtbij de camping; een chocolade-winkel met als attractie Lenny the Moose, een eland van chocolade op ware grootte. In de winkel draait een video, zodat je kunt zie hoe hij gemaakt is.

Grappig, maar we kopen niks. We rijden door naar Fort Williams Park, onder Portland. Dit is een relaxed park aan zee, met ruïnes van gebouwen en bunkers. Een bruidspaar maakt foto’s, vaders organiseren little league baseball voor kleuters, er wordt gevliegerd en croquet gespeeld. Wij wandelen wat rond en lunchen met uitzicht over de baai.

Met een kwartier zitten we in Portland, de grootste stad van Maine. Maar met ruim 65.000 inwoners is het heel gemoedelijk, met veel terrasjes en boten. Bij een bakkerij halen we 2 Whoopie Pies, een specialiteit van Maine. Het ziet er spannend uit, maar we bewaren ze voor vanavond. Bij Starbucks gaan we skypen, altijd top internet daar. Na dit flitsbezoek aan Portland rijden we de stad weer uit. Onderweg stoppen we nog bij L.L. Bean, een outdoor winkel (soort Beversport). We hadden er nog nooit van gehoord, maar hier is het heel populair met vele winkels door de USA. In Freeport staat echter de flagship store. Aan het volle parkeerterrein is al te zien dat het enorm groot is. Diverse gebouwen, elk met een thema. Altijd leuk om rond te lopen. Wij zoeken ieder een tropenshirt (dun met lange mouwen tegen de muggen) en moeten daarvoor bij Fishing & Hunting zijn. Als we geslaagd zijn kijken we nog even bij het aquarium, waarin een koepeltje gebouwd is waar kinderen in kunnen kruipen. En Lesley ook. Met een uurtje rijden checken we in bij de camping onder Boothbay Harbour. We kunnen lekker buiten eten en nemen de Whoopies als toetje; chocolade cake/koek met zoete creme. Lekker, maar wel erg zoet. Na de afwas lopen we nog even naar het strandje. Het water is vlak en de lucht mooi gekleurd. Prachtige plek. Alweer.

{flickr photo=18544718275}{flickr photo=17924010563}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s