Franconia Notch

Vroeg op, want we willen vandaag veel doen. Het is nog bewolkt, dus ontbijten we binnen. Eerst rijden we naar het noorden, naar Franconia Notch State Park. De White Mountains zijn zo groot, dat dit gebied weer in verschillende deelparken is opgedeeld. Na een bakkie hiken we eerst door de The Flume, een smalle kloof met watervallen, waar plankiers zijn aangelegd en een overdekte houten brug.

Erg leuk. Dan rijden we een stukje verder naar The Cannon, een kabelbaan naar de top van een berg. ’s Winters wordt hier geskied, nu is er prachtig uitzicht. Vandaag kun je ver kijken, zo’n 70 mijl, en we zien zowel de staten Vermont als Maine. Op een rots picknicken we met een top view. Als we weer beneden zijn gaan we nog even naar The Old Man of the Mountain. Tot 2003 was dit een rotspartij hoog op de berg, met het profiel van een oude man. Tijdens een storm kwam ie naar beneden. Nu zijn er ijzeren profielen op grote stokken neergezet. Op de grond moet je je eigen lengte zoeken en in die voetstappen gaan staan. Dan zie je het profiel van de oude man, zoals het geweest is tegen de berg. Quirky attractie.

 

Later op de middag rijden we The Kancamagus Highway. Eigenlijk meer een provinciale weg door de bergen en over een pas. Verschillende uitkijkpunten, allemaal even prachtig. Als we bij zo’n punt staan, komt een man in een Mercedes Sprinter aangereden. Hij spreekt ons aan en blijkt ons al te hebben gezien in Virginia Beach. Dat is bijna 2 maanden geleden, dus super toevallig. Sindsdien is hij op zoek naar een bus als de onze. Hij had er één in Nova Scotia gezien. Daarvan weten wij weer dat Kevin uit Ithaca die gekocht heeft, geinspireerd door onze bus (we kregen een mailtje van ‘m). Dus laten we deze man onze bus uitgebreid zien en maakt hij foto’s, want hij wil zijn sprinter ook ombouwen. Hij had vanochtend een telefoontje gehad van iemand de ons bij Franconia Notch had gezien. Het lijkt erop dat hij net zo lang heeft rondgereden, tot hij ons gevonden heeft. Wat een grap. Verderop checken we in (door cash in een envelop te doen en in een brievenbus te gooien) bij een National Forest camping. Alleen dry toilets, geen douche, maar wel een heel bos vrijwel voor jezelf. Dus weer even een kampvuur maken en na het eten snel afwassen en vuilnis wegbrengen, want in dit gebied zitten beren. Die willen we graag zien, maar niet van zo dichtbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s