To the White Mountains

We hebben geen wekker gezet en zijn laat wakker. De zon schijnt, de lucht is koel. Lekker buiten ontbijten. Vanaf de camping doen we een hike door de Quechee Gorge, door het bos met mooi licht en langs het kolkende water. Daarna rijden we Vermont uit naar Hanover, een college town. Het plaatsje bestaat uit een hoofdstraat en een groot plein met campus-gebouwen.

We gaan lekker uit lunchen, bij een druk restaurant. De tafel naast ons zit een professor met studenten. De professor heeft het hoogste woord en de kids lachen beleefd. Moeilijk om er niet op te gaan zitten luisteren. En erg fijn dat wij hen verstaan, maar zij ons niet.

’s Middags rijden we naar het noord-oosten, naar de White Mountains. We doen nog even boodschappen en tanken voor de zekerheid, want er zouden hier minder tankstations zijn. Bovendien rijden we diesel en dat is minder gangbaar dan benzine. Het laatste stuk over de snelweg is geweldig; na elke bocht weer een prachtig plaatje. De groene heuvels zijn groene bergen geworden. In North Woodstock (weer een Woodstock) checken we in op de camping. Een plek pal naast een flink stromend riviertje. Mooi plekje, maar nadeel is dat je wel vaak naar de WC moet met constant het geluid van stromend water. We stoken nog maar eens een vuurtje en eten aan de picknicktafel. Gerhard gaat binnen lezen, want het is wel vroeg fris. Lesley moet nog even met het vuur spelen; het is altijd weer een uitdaging alle blokken helemaal op te branden. Voor morgen zetten we wel de wekker, want er is hier veel te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s