The hills are alive … with the taste of ice cream

Yeah, het is droog buiten als de wekker gaat. Nog bewolkt en fris (in de bus 10 graden), maar droog is wel erg fijn. We staan vroeg op, omdat we veel willen doen. In Stowe rijden we een berg op naar de Von Trapp Lodge. De Von Trapp family (van de Sound of Music) heeft zich hier gevestigd na haar vlucht uit Nazi Duitsland, omdat de omgeving lijkt op Oostenrijk; bergen met bossen en weides.

De lodge is enorm groot, met villas, een brouwerij en een hoofdgebouw in Oostenrijkse stijl. Omdat het nog geen hoogseizoen is zijn er geen tours, maar we mogen even rondkijken. Aan de muur schilderijen en foto’s van de familie. Er begint net een film, waar we mogen aanschuiven. De echte Maria vertelt haar verhaal. De bioscoopfilm blijkt niet helemaal te kloppen, maar het is echte verhaal is even romantisch, dus Lesley een traantje weg. Vorig jaar waren we in Salzburg, dat is extra leuk.

Ladies room @ Ben & Jerry's

Daarna gaan we naar de fabriek van Ben & Jerry’s voor een toertje. Als de koeienbel gaat verzamelen we ons bij een zeer droge gids, die zonder een spier te vertrekken flauwe, vooral koeien-gerelateerde, grappen vertelt. Eerst een “moooo-vie”, daarna kijken we vanaf een bovenverdieping in de fabriek, waar mannen met haar- en baardnetjes de machines bedienen. We krijgen uitleg en gaan daarna naar de taste room voor de flavor of the day Triple Chunky Caramel (in Europa Caramel ChooChoo). Na de tour kopen we voor Lesley een T-shirt en natuurlijk nog een ijsje met smaken die we nog niet kennen (Chocolate Therapy). Het is eigenlijk geen ijsweer, maar toch heerlijk. We bekijken de graveyard, waar smaken die niet meer gemaakt worden een eigen grafsteen hebben met een rijmpje. Enig, wat een feel good bedrijf.

We beschouwen al dat ijs als lunch, en eten er voor de vitamines nog een fruitje achteraan. Daarna rijden we weer door de prachtige Green Mountains, nu naar het zuiden. In Woodstock (weer één) gaan we nog even opwarmen en internetten in een koffietent. Verderop bij Quechee State Park checken we in op de camping. We kunnen zelfs nog even buiten zitten, maar het is toch wel fris. Nu lekker in de bus lezen en vroeg naar bed na deze volle, maar zeer geslaagde dag. Vermont is fabulous.

Grafsteen Peanuts! Pocorn! @ Ben & Jerry's
Grafsteen Wild Maine Blueberry @ Ben & Jerry's

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s