Shelburne Museum – part 2

Prima geslapen onder 2 extra fleece dekens. Buiten is het koud en miezerig, dus ontbijten we in de bus. Nog even genieten van het snelle internet en dan gaan we op pad. Voor de tweede dag naar het Shelburne Museum. Een kaartje is 2 dagen geldig en we hebben nog lang niet alles gezien.

Wat een bijzondere verzameling van de meest uiteenlopende voorwerpen hebben ze hier. Koetsen, quilts, hoedendozen, Americana (Amerikaanse kunst, soms kitsch), schilderijen. Steeds weer in een ander oud gebouw, waar een dito gids uitleg geeft. En natuurlijk een smid en drukker, die hun ambacht laten zien en graag iets vertellen. Heel bijzonder zijn de houtgesneden figuren van een circus parade op schaal (1 foot – 1 inch) in een gebouw van 350 meter lang. Daar heeft een kunstenaar 25 jaar aan gewerkt. En we bekijken een tentoonstelling met werk van Walter Wick; kunst voor kinderen, vaak met raadseltjes erin verwerkt. Super leuk. We zijn er zomaar weer een paar uur bezig, prima op een regenachtige dag.

Later op de middag rijden we nog een uurtje naar Stowe, waar we inchecken op een State Park camping. We staan vrijwel alleen en het regent continue. Dus zetten we een muziekje aan en gaan we lekker lezen. Tijdens het koken voor het eerst het uitklap-vergiet gebruikt; Gerhard stuurt Lesley in de regen om prei te spoelen onder een buitenkraan verderop. Blijkt er alleen een drinkfonteintje te zijn. Toch gelukt, heerlijk gegeten. We stoken nog even de kachel op, want met dat natte weer en koken zijn de ramen beslagen. Weer een leuke dag, ondanks het slechte weer. Morgen buien voorspeld i.p.v. regen, we gaan erop vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s