Brrr in Burlington

Het heeft veel geregend vannacht en vanmorgen spettert het nog steeds. Nadat we hebben ingepakt rijden we naar Middlebury, iets verderop, om een wasje te draaien bij de wasserette. Ondertussen halen we nog wat kleine boodschappen en klust Gerhard in de bus. De spullen die niet in de droger kunnen hangen we door de bus, dus de blower moet vol aan, anders beslaan de ramen.

We rijden maar een klein stuk vandaag Burlington. Ook met grijs weer is Vermont mooi. Onderweg bezoeken we het Shelburne Museum, waar we eerst even lunchen met erwtensoep om op te warmen. Het is een soort openlucht museum met oude gebouwen die hier naartoe verplaatst zijn, maar ook met kunst. We pakken een toertje mee van een stoomschip dat op Lake Champlain gevaren heeft en nu op het droge ligt op het museumterrein. De bejaarde gids weet er veel over te vertellen, erg leuk. Er is ook een gebouw met schilderijen van Degas, Monet en Manet. Sta je in rural Vermont opeens een Monet met een Amsterdamse ophaalbrug te bekijken. Bijzonder museum en groot; we hebben nog lang niet alles gezien. Al met al hebben we aardig mazzel met het weer, we missen de buien steeds net als we buiten zijn.

In Burlington checken we in op de camping en gaan we uit eten in het stadje, want het is veel te koud in de bus. Gisteren was het 31 graden, vandaag 12. Bij American Flatbread is het druk; gezellig met houtoven middenin het restaurant en standaard op tafel voor de grote flatbread schaal (=hele dunne pizza). Heerlijk gegeten. Terug bij de camping zitten we binnen, eerst koffie, dan thee en onder een dekentje. Voor de verandering wel super snel internet. Vroeg onder de wol. Morgen weer regen voorspeld, maar dat kan de pret niet drukken. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s