Green Mountains

Blijkbaar waren we wel moe van de hike van gisteren, want we worden pas na negen uur wakker. Met spierpijn in de bovenbenen; best hoge opstap de bus in. Omdat we om 11 uur moeten uitchecken is het best nog even opschieten. Als we wegrijden vinden we een visitekaartje van Irene achter de ruitenwisser; met haar heeft Lesley gisteren staan praten op de camping en de bus nog even laten zien.

Vandaag rijden we na koffie in Brattleboro een scenic route door de Green Mountains. Mooi heuvelachtig landschap, overal bomen. En veel ski-shops; ondanks dat de bergen niet zo hoog zijn kun je hier ’s winters wel skiën. We stoppen bij The Vermont Country Store. Het staat op kaart en we weten niet wat het precies is. Het blijkt een enorme winkel te zijn, met delicatessen, maar ook kleding en snuisterijen. Er is een hoek ingericht voor het scale museum; oude kruideniers-weegschalen. Wat is er veel te zien. En te proeven, want veel specialiteiten kun je proberen. Het is lunchtijd, dus we hebben trek. We proeven kaas, worst, koekjes, popcorn, jam, mosterd, pesto door elkaar. Best leuk om iets te kopen, maar het is ontzettend duur; potje jam voor $ 10 gaat ons echt te ver. Gelukkig hebben ze buiten een picknicktafel, daar eten wij onze gewone boterhammen met supermarktbeleg.

’s Middags rijden we nog een stuk door weer prachtig landschap. In Salisbury checken we in op een camping. Veel mensen hier, vergeleken bij de rustige state parks van de laatste dagen. Het is weekend en halve prijs-dag compleet met bingo en disco, vandaar de drukte. We wilden een wasje doen, maar zien ervan af omdat er onweer voorspeld is; dat krijgen we nooit droog. Het blijft nog best lang mooi weer. Zodra het begint te regenen zetten we de picknicktafel onder de luifel. Maar dan komt er een hoosbui, als een gek de luifel indraaien en naar binnen. De komende dagen is ook regen voorspeld, dus gaan we op zoek naar binnen-activiteiten. Nog even researchen dus.

{flickr photo=18305921785}{flickr photo=18118205910}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s